Πώς να φτιάξετε το δικό σας Lip Balm (DIY)

Αν και το κρύο δείχνει σίγα-σιγά να μας εγκαταλείπει τα σκασμένα χείλη δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του κρύου. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα της αφυδάτωσης ή ακόμα και του DNA μας που χρειάζεται πολύ ενυδατικά προϊόντα για να συνέλθει. Το θέμα είναι ότι όσα lip balm και να έχει μία γυναίκα πότε δεν είναι αρκετά. Επίσης πάντα είχα και μία απορία τι να κάνω με όλα εκείνα τα μισοτελειωμένα κραγιόν που κατά βάθος δεν θέλω να πετάξω αλλά δεν έχει και νόημα να τα κρατήσω πλέον. Αν έχετε παρόμοιες απορίες, συνεχίστε να διαβάζετε γιατί βρήκαμε τον πιο εύκολο τρόπο για να φτιάξετε το δικό σας lip balm με χρώμα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
8 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
2 κ. σ. λάδι (όπως αμυγδαλέλαιο- αραιώνει το αιθέριο έλαιο μέντας)
1 κ. σ. κερί μέλισσας
1 σταγονόμετρο γυάλινο
1 Γυάλινο βάζο
Ένα κουτάκι (μεταλλικό κατά προτίμηση, ακόμα και από καραμέλες) για να τοποθετήσετε το μείγμα
Ροκανίδια κραγιόν για χρώμα
orig (1)

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Βάλτε δυο κουταλιές της σούπας από το λάδι και μία κουταλιά της σούπας από το κερί μέλισσας μέσα στο γυάλινο βάζο και κλείστε το καπάκι.

Ζεσταίνουμε το βάζο σε μια κατσαρόλα με νερό ( μπεν-μαρι) σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το κερί.
Αφαιρέστε το δοχείο από την κατσαρόλα και ανακατέψτε το μείγμα. Έπειτα προσθέστε το έλαιο μέντας με το σταγονόμετρο (όχι πάρα πολύ, γιατί θα κάψει τα χείλη σας, προτείνουμε να ξεκινήσετε με οκτώ σταγόνες , προσθέτοντας περισσότερο εάν είναι απαραίτητο).
orig (8)

Τέλος αν θέλετε χρώμα,(που θέλετε είμαι σίγουρη, άνοιξη έχουμε) ήρθε η ώρα για εκείνα τα κραγιόν που λέγαμε πιο πριν. Ανακατεύετε τα τρίματα του κραγιόν σας μέχρι να δημιουργηθεί το επιθυμητό χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα αμέσως στο δοχείο. Αφήστε το να σταθεί για δύο ώρες έως ότου σκληρύνει και είναι στέρεο.
Το δικό σας lip balm είναι γεγονός και μόλις το απλώσετε, τα χείλια σας θα είναι γεμάτα χρώμα και πολύ πολύ απαλά, χάρις τα μαγικά σας χέρια!!

You may also like