Πώς οι κάλτσες και η βουλωμένη μύτη επηρεάζουν τη λίμπιντο…..

de1758a9a9cf46f49ae85cebeb5af96dΟκ,είναι πολύ νωρίς για να μιλάει κανείς για αυτά τα θέματα… αλλά δεν είναι ισως ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η εβδομάδα μας;
Νομίζω μας αφορά τους περισσότερους, λίγο ή πολύ, και καλό είναι να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη σεξουαλική μας ζωή, ανεξαρτήτως ωραρίου….

Κρύα πόδια
Μπορεί να σας φανεί αστείο, όμως ένας πολύ απλός τρόπος για να ανέβει η λίμπιντο μιας γυναίκας είναι να… φορέσει ένα ζευγάρι κάλτσες!

Σύμφωνα με μια μελέτη από το πανεπιστήμιο του Κρόνινγκεν στην Ολλανδία, το 80% των γυναικών κατάφερνε να φτάσει σε οργασμό όταν φορούσε κάλτσες, με το ποσοστό αυτό να πέφτει στο 50% όταν ήταν ξυπόλητες.

Αυτό έχει να κάνει με το πόσο ασφαλής και άνετα νιώθει μια γυναίκα. Οι περιοχές του εγκεφάλου που ευθύνονται για το άγχος και το φόβο (αμυγδαλή και προμετωπιαίος φλοιός) πρέπει να απενεργοποιηθούν προκειμένου μια γυναίκα να καταφέρει να φτάσει στην κορύφωση.

«Ένα ευχάριστο περιβάλλον, με καλή θερμοκρασία δωματίου, είναι σημαντικοί παράγοντες για να την κάνετε να νιώσει ασφάλεια, άνεση και σιγουριά» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Βουλωμένη μύτη
Η σημασία της όσφρησης στη λίμπιντο είναι δεδομένη. Η μυρωδιά επίσης επηρεάζει το πόσο ελκυστικούς μας βρίσκουν οι άλλοι και πόσο ελκύουν εμάς.

roxalitoΠριν από ένα χρόνο, έρευνα από το πανεπιστήμιο του Κρόνινγκεν, έδειξε ότι οι άνδρες που έπασχαν από ανοσμία είχαν κατά μέσο όρο λιγότερες σεξουαλικές συντρόφους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι, υποσυνείδητα χρησιμοποιούμε τη μυρωδιά για να αναγνωρίσουμε τη συναισθηματική κατάσταση των άλλων.

Η οσμή παίζει επίσης σημαντικό ρόλο εξαιτίας των φερομονών (οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται με τον ιδρώτα).

Σύμφωνα με επιστήμονες από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας, η μυρωδιά της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων ενεργοποιεί τον υποθάλαμο –την περιοχή του εγκεφάλου που ευθύνεται για τη διάθεση, τη σεξουαλική συμπεριφορά και τις ορμόνες.

Αυτό ίσως εξηγεί το γεγονός γιατί το 83% των ανθρώπων που υποφέρουν από αλλεργίες, αναφέρουν ότι αυτό επηρεάζει τη σεξουαλική τους ζωή, προσθέτει μια άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Allergy and Asthma Proceedings.

Πηγή: εδώ

You may also like