Πώς οι Παριζιάνες παραμένουν αδύνατες και κομψές!

bookΑκριβώς όπως οι γυναίκες του Μανχάταν , έτσι και οι Παριζιάνες φαίνεται να διατηρούνται λεπτές ενώ εξακολουθούν να απολαμβάνουν το φαγητό τους. Ο Dr. Jean-Michel Cohen ξέρει γιατί. Είναι Γάλλος διατροφολόγος και πιστεύει ότι οι γυναίκες στο Παρίσι γνωρίζουν το μυστικό κατά της παχυσαρκίας που μαστίζει το μεγαλύτερο μέρος του αναπτυγμένου κόσμου.

Μέσα από τις σελίδες του νέου του βιβλίου, “The Parisian Diet”αναλύει το : «Πώς να φτάσετε στο σωστό βάρος και να παραμείνετε εκεί» προσφέροντας συμβουλές για εκείνους που αγωνίζονται να χάσουν βάρος.

Η «δίαιτα από το Παρίσι» χωρίζεται σε τρεις φάσεις: η φάση του cafe, η φάση gourmet και η φάση bistro. Κάθε ενότητα έχει σχεδιαστεί με μία αυστηρή αρχή και με σκοπό να διατηρήσει τη σταιερότητα στην απώλεια βάρους.
Εδώ, ο Dr. Cohen αποκαλύπτει πως οι γυναίκες αυτές μένουν λεπτές και δίνει μαζί μερικές από τις αγαπημένες του συμβουλές.

Οι Παριζιάνες … τρώνε με τις αισθήσεις τους
«Οι Γάλλοι εμπλέκονται ενεργά στο μαγείρεμα και την κουζίνα», λέει ο Dr. Cohen. «Η ευχαρίστηση αυτή είναι σκόπιμη», και συνεχίζει, τονίζοντας ότι αποτελεί την κρίσιμη πτυχή της εμπειρίας του φαγητού.
«Ένα τέλειο έργο γεύσης, εκτιμάται από το χρώμα, την υφή και την παρουσίαση και κάθε μπουκιά που θα γευτείτε είναι μοναδική. Οι Αγγλοσάξονες, από την άλλη πλευρά, λένε να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στο θρεπτικό περιεχόμενο των τροφίμων και την ποσότητα, με την παραδοχή ότι το περισσότερο είναι καλύτερο.»

women-smiling-wineΟι Παριζιάνες ξέρουν πως … να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα γεύματα
«Τρώγοντας τακτικά μερικές φορές την ημέρα αποτελεί προτεραιότητα στην καθημερινή ρουτίνα της παρισινής κουλτούρας», εξηγεί ο συγγραφέας. «Στη Γαλλία, τα γεύματα θεωρούνται μια πραγματική και αναγκαία τελετουργία, ακόμη και όταν δεν διαρκούν πολλή ώρα. Αντίθετα, σε πολλές άλλες χώρες, συχνά θεωρούνται περισσότερο ως μια μηχανική πράξη «ανεφοδιασμού», κάτι που μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και με άλλες δραστηριότητες ».

Οι Παριζιάνες… καλομαθαίνουν τον εαυτό τους!
«Χαρίστε στον εαυτό σας κάτι που θέλετε πολύ σε τακτά χρονικά διαστήματα», λέει ο Dr. Cohen. «Αν πιέζετε τον εαυτό σας να παρατηθείτε από όλα τα αγαπημένα τρόφιμά σας, τελικά δεν θα θέλει να φάει.»
«Για αυτό, αντί να κάνετε το λάθος να σταματήσετε, αν απλά δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε κάτι που λαχταράτε, πάρτε το χρόνο σας και απολαύσετε το περιστασιακά. Φροντίστε να μην σας γίνει συνήθεια.»

Οι Παριζιάνες είναι … απλές
«Αφήστε την περίτεχνη κουζίνα σε εκείνους με άφθονο χρόνο και σε επαγγελματίες σεφ», λέει ο Dr. Cohen.
«Αντί για αυτό δώστε χρόνο σε απλές συνταγές και πειραματιστείτε με διαφορετικά βότανα, μπαχαρικά και καρυκεύματα για ευχάριστες γεύσεις.»
Οι Παριζιάνες … ανταλλάσουν το κρέας για το τυρί
«Περιορίζοντας τον εαυτό σας στα τυριά που περιέχουν λιγότερο από 30 % λίπος,» λέει ο Dr. Cohen. «Είναι αυτό που σας δίνει ακόμα πιο μεγάλη ποικιλία επιλογής και λιγότερο λίπος στη διατροφή.»

Οι Παριζιάνες… είναι ρεαλιστικές
«Απαλλαγείτε από τις προκατασκευασμένες ιδέες», λέει ο Dr. Cohen. «Σκεφτείτε κριτικά και, αναλείστε τι τρώτε.» «Μια διαφήμιση που προωθεί ένα άψογο πρότυπο ομορφιάς δεν είναι ρεαλιστική. Να θυμάστε χρησιμοποιείται ειδικό πρόγραμμα για να επεξεργάζεται την παραμικρή ατέλεια.

woman-and-fridgeΟι Παριζιάνες… δεν τρώνε σνακ
«Οι Γάλλοι καταναλώνουν περισσότερο από το 90 % της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων τους σε κύρια γεύματα», εξηγεί ο Dr. Cohen. «Αυτό μας βοηθά να αποφευχθεί το τσιμπολόγημα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα το τσιμπολόγημα είναι κρίσιμο για την καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους και της παχυσαρκίας».

Οι Παριζιάνες… πάντα κάνουν μεσημεριανό διάλειμμα
«Το μεγαλύτερο ποσοστό των Γάλλων τρώνε το γεύμα τους στο σπίτι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. «Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάνω από έξι εκατομμύρια εργαζόμενοι είναι αλυσοδεμένοι στα γραφεία τους. «Τρεις φορές την ημέρα, πάρτε χρόνο μακριά απ’ο τη δουλειά , και δώστε άδεια για γεύμα, τουλάχιστον είκοσι λεπτά, δίνοντας προσοχή σε ό, τι τρώτε. Μην αφήσετε να σας αποσπάσει την προσοχή τίποτα άλλο ».

Για περισσότερες πληροφορίες Dr. Cohen, The Parisian Diet: How To Reach The Right Weight and Stay There (Flammarion, Paris, distributed in the UK by Thames & Hudson).

You may also like