Ριζότο με γαρίδες & φέτα

ΥΛΙΚΑ:
1 κύβος ζωμού κοτόπουλου ή λαχανικών
300 γραμμ. γαρίδες αποφλοιωμένες
1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
380-400 γραμμ. ρύζι αρμποριο
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
6-8 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού , σκισμένα
3 φλιτζ. σπανάκι
1/4 φλιτζ. τριμμένης φέτας
ξύσμα από ένα λεμόνι
τριμμένη Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά , βάλτε το ζωμό να πάρει μια βράση . Προσθέστε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε για περίπου 3 λεπτά. Το νερό με το ζωμό θα πρέπει να καλύπτει τις γαρίδες… Να είστε προσεκτικοί για να μην καούν. Αφαιρέστε τις γαρίδες με μία τρυπητή κουτάλα ή μικρό κόσκινο και αφήστε τες σε DSC_0008ένα μπολ στην άκρη. Κρατήστε το απόθεμα σε μια μέση χαμηλή θερμότητα για αφήστε το να σιγοβράζει .
Σε μία άλλη μεγάλη και βαρύ πυθμένα κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά . Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο . Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι. Ανακατέψτε με την κουτάλα το ρύζι κι αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 2 λεπτά. Μην πάρει χρώμα το ρύζι. Προσθέστε το κρασί και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστεί ως επί το πλείστον.

Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη κουτάλα , προσθέστε περίπου ένα φλιτζάνι ζωμό στο ριζότο και ανακατεύετε. Μόλις δείτε το ρύζι όλο και πιο ξηρό , προσθέστε ένα ακόμα . Και ανακατεύετε . Και προσθέστε . Και ανακατεύετε . Μπορείτε να το απομακρύνετε από τη φωτιά…Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να γίνει κρεμώδες. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 25 λεπτά.
Αφαιρέστε το ρύζι από τη φωτιά και προσθέστε τις γαρίδες , βασιλικό , σπανάκι , φέτα και το ξύσμα λεμονιού.

Σερβίρετε με λίγη ​​τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: εδώ

You may also like