Ριζότο με γαρίδες

Μύρισε καλοκαίρι για τα καλά και πάμε στοίχημα ότι ονειρεύεστε όμορφα γεύματα δίπλα στο κύμα. Μέχρι να έρθει η πολυπόθητη ώρα των διακοπών, πάμε να φτιάξουμε ένα πιάτο εύκολο, γρήγορα με μυρωδιά θάλασσας και νησιού;

ΥΛΙΚΑ:

  • ρύζι αμερικάνικου τύπου
  • 1/2 κιλό μικρές γαριδούλες καθαρισμένες
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ή βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 πράσινη ψιλοκομμένη πιπεριά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτάκι ντοματούλες
  • IMG_8034
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

  • Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες και το σουρώνετε.
  • Ετοιμάζετε την κόκκινη σάλτσα από γαρίδες: Ζεσταίνετε το λάδι ή το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τις ντοματούλες.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα για να σιγοβράσει η σάλτσα. Σε 20 λεπτά, ανοίγετε και προσθέτετε τις γαρίδες ωμές και με ανοιχτή την κατσαρόλα αφήνετε να σιγοβράσουν 7 λεπτά. Το πιάτο σας είναι έτοιμο!
  • Πηγή: www.greekcook.gr

     

    You may also like