Ριζότο με λαχανικά

ΥΛΙΚΑ:
• 2 φλιτζανάκια ρύζι bashmati
• 1/2 πιπεριά πράσινη
• 1/2 πιπεριά κόκκινη
• 1/2 κούπα μανιτάρια κατεψυγμένα
• λίγο ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. κάρυ
• 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
• αλάτι/πιπέρι
• σπαραγγια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
rice vegetablesΖεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αφού κάψει αρκετά ρίχνουμε τα μανιτάρια.Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν λίγο και να βγάλουν τα νερά τους.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σπαράγγια, την κόκκινη και πράσινη πιπεριά, αφού πρώτα τις έχουμε κόψει μικρά κομματάκια.Αφήνουμε αυτά τα υλικά αυτά να βράσουν καλά και να μαλακώσουν.
Κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί. Στο μείγμα αυτό ρίχνουμε βραστό νερό (με το μάτι). Περιμένουμε μέχρι το ρύζι μας να βράσει.
Σε περίπτωση που το νερό εξατμιστεί και το ρύζι δεν έχει βράσει, προσθέτουμε και άλλο βραστό νερό, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.

Μπορείτε να κρατήσετε δύο σπαράγγια για γαρνίρισμα!

You may also like