Ροδάκινο Vs Βερίκοκο: Εσείς ποιο προτιμάτε;

PeachΤο καλοκαιράκι αποφάσισε επιτέλους να μας δείξει το ζεστό του πρόσωπο και μαζί με τις δροσιστικές του στιγμές μας χαρίζει και τους πιο απολαυστικούς καρπούς της φύσης. Είναι γεγονός ότι όλοι μας έχουμε αυξημένη όρεξη και επιθυμούμε διακαώς να γευτούμε κάτι δροσιστικό και ελαφρύ, ιδιαιτέρως αν πρόκειται για φρούτο. Ανάμεσα στα πιο αγαπημένα και δημοφιλή του καλοκαιριού είναι βεβαίως τα ροδάκινα και τα βερίκοκα.

Φυσικά εκτός από την υπέροχη γεύση τους τα φρούτα αυτά μας χαρίζουν και μια καλή υγεία μέσα από τις πολλές και σημαντικές ευεργετικές τους ιδιότητες.
Ας δούμε λοιπόν με λεπτομέρειες πόσο καλό κάνουμε στον οργανισμό μας όταν τα προτιμάμε…

Ροδάκινο
Παρουσιάζει σπουδαία αντιμικροβιακή δράση, καθώς επίσης και βελτιώνει την υγεία των ματιών λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Α.
Επιπλέον, μειώνει τη χοληστερόλη του αίματος και συμβάλλει στον ταχύ μεταβολισμό των λιπών λόγω της ουσίας νιασίνης που περιέχει. Ταυτόχρονα, μειώνει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης και βελτιώνει τη λειτουργία των μυών και των νεύρων του σώματος.
Λόγω της καθαρτικής και διουρητικής του δράσης, αλλά και της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό και φυτικές ίνες, συνιστάται σε ανθρώπους που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα, αρθρίτιδα, ρευματισμούς αλλά και σε όλους όσοι επιθυμούν να μειώσουν το σωματικό τους βάρος.
Τέλος, προλαμβάνει τις αρνητικές για τον οργανισμό επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, καθώς είναι πλούσιο σε Β- καροτίνη, ενώ αποτελεί μία πρώτης τάξεως ενίσχυση του ανοσοποιητικού και αναπαραγωγικού μας συστήματος.

Βερίκοκο
Και το βερίκοκο είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Α, η οποία έχει θετική επίδραση στην όραση αλλά και σε παθήσεις του δέρματος.
apricot_2Επιπλέον, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λυκοπένιο δρα προληπτικά ενάντια στον καρκίνο και στις καρδιαγγειακές παθήσεις.
Όπως και πολλά άλλα φρούτα είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, γεγονός που το καθιστά ένα φυσικό καθαρτικό που σας βοηθά να απαλλαγείτε άμεσα από τη δυσκοιλιότητα αλλά και τα περιττά κιλά.
Τα βερίκοκα φαίνεται πως έχουν ευεργετικές συνέπειες και για το αίμα μας, καθώς είναι πλούσια σε ανόργανα άλατα και περιέχουν σίδηρο.
Τέλος, έχουν αξιοσημείωτη αντιοξειδωτική δράση και καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες, που ευθύνονται για την ανάπτυξη πολλών καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Όπως και να ‘χει τα φρούτα θα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής και να αποτελούν βασικό σνακ στη δίαιτά μας ιδιαιτέρως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς δεν αποτελούν μόνο μία ελαφριά πηγή ενέργειας αλλά και μία δυνατή και βέβαιη ενίσχυση της καλής υγείας του οργανισμού μας.

You may also like