Ρολό κοτόπουλου με Mουστάρδα και άρωμα πορτοκάλι.

ΥΛΙΚΑ:
1,5 κιλό ρολό κοτόπουλο σε δίχτυ (απλό ή γεμιστό όπως μας αρέσει το ζητάμε από τον κρεοπώλη μας)
1 κιλό πατάτες κομμένες για φούρνο
Χυμός & ξύσμα από ένα πορτοκάλι (περίπου μισό ποτήρι του νερού)
3 κ.γ. Μουστάρδα Brava τύπου Dijon.
80 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι του κρασιού)
1 κ.σ. σόγια σος
100 ml ζωμός λαχανικών
2 κ.σ. μηλόξιδο
2 κ.σ. ζάχαρη
40ml ελαιόλαδο
½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι ξηρό
Αλάτι & πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Επιλέγουμε ένα μεγάλο ταψί που να χωρά το ρολό και τις πατάτες. Κόβουμε τις πατάτες για το φούρνο αρκετά χοντρές προσέχοντας να μην έχουν πολλές γωνίες γιατί θα είναι τα πρώτα σημεία που θα παραψηθούν.

Στρώνουμε τις πατάτες περιμετρικά από το ρολό.

Στο multi αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα Brava, το χυμό & το ξύσμα από το πορτοκάλι, τη σόγια, το κρασί, το μηλόξιδο, το ζωμό λαχανικών και τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Χτυπάμε καλά και έχουμε ένα μείγμα σαν αραιή σάλτσα.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κοτόπουλο και τις πατάτες. Αν χρειαστεί ανακατεύουμε μέχρι να επαλειφθούν. Πασπαλίζουμε στο τέλος με το σκόρδο, το θυμάρι και τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί μας και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο c. Ψήνουμε για 1 ½ ώρα περίπου συνολικά, ενώ στα 45 λεπτά περίπου αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Καταλαβαίνουμε πως είναι έτοιμο όταν η πατάτες μας έχουν μαλακώσει στο εσωτερικό και είναι τραγανές εξωτερικά.

Πηγή: http://mastercook.gr

You may also like