Ρωσία: Πούτιν και Μεντβέντεφ με (γυναικεία) εσώρουχα

OB-YR457_putina_EV_20130827122520Ένας πίνακας των Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντμίτρι Μεντβέντεφ με… σέξυ γυναικεία εσώρουχα κατασχέθηκε από μια γκαλερί τέχνης στην Αγία Πετρούπολη πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20.

Ρώσοι αστυνομικοί κατέσχεσαν το σατιρικό πίνακα, που δείχνει το Ρώσο Πρόεδρο να χτενίζει με… στοργή τα μαλλιά του πρωθυπουργού του, την Τρίτη, ενόψει της συνάντησης των ηγετών του κόσμου στην πόλη την επόμενη εβδομάδα.

Κατασχέθηκαν, επίσης, σατιρικά έργα ζωγραφικής των πολιτικών Βιτάλι Μιλόνοφ και Γελένα Μιζουλίνα που πρωτοστάτησαν στην ψήφιση νόμων ενάντια στη διάδοση της ομοφυλοφιλίας στη Ρωσία, αλλά και ένας ακόμη πίνακας που δείχνει τον Πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλο να The picture of the two leaders, painted by Konstantin Altunin, has been removedέχει “χτυπήσει” στο σώμα του… τατουάζ με κρανία. Ο θρησκευτικός ηγέτης δήλωσε πρόσφατα ότι ο γάμοι ομοφυλοφίλων συνιστούν σημάδι της Αποκάλυψης.

Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι οι πίνακες “παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία” αλλά δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της γκαλερί Αλεξάντερ Ντονσκόι οι αστυνομικοί δεν επέδειξαν κάποιο ένταλμα για την απομάκρυνση των έργων.

Ο Μιλόνοφ, ο οποίος είναι ο αντιδήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης, φέρεται να είχε παραπονεθεί για τους πίνακες, λέγοντας ότι είναι “σαφώς πορνογραφικού χαρακτήρα.” Το δικό του “πορτραίτο” τον παρουσιάζει δίπλα σε μια σημαία με το ουράνιο τόξο, τη σημαία – έμβλημα για την ισότητα των γκέι.

Πηγή: ΣΚΑΪ

You may also like