Σήμερα είναι η γιορτή μας… So, let’s celebrate as moms

6Ναι, έφτασε κι αυτή μέρα που όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη να γιορτάσουμε,  καθώς η πλειοψηφία έχει αναγνωρίσει κι αγαπήσει κάποια γυναίκα ως “μητέρα”. Σαφέστατα είναι εκμεταλλεύσιμη και από εμπορικής άποψης, αλλά ποιος μπορεί να αμφισβητήσει και τη σημασία της; Ή μάλλον τη σημασία της “μάνας, μητέρας, μαμάς”;

Όπως και να την έχουμε αποκαλέσει ή την αποκαλούμε, η αξία της είναι μία και μοναδική και -όσο chiché κι αν ακούγεται- ο ρόλος της στη ζωή μας και στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας είναι ανεκτίμητη!

Πόσο περισσότερο όταν έρχεται η στιγμή που γινόμαστε εμείς μαμάδες, τότε όλα αλλάζουν! Από κόρες γινόμαστε γυναίκες υπεύθυνες για ένα πλασματάκι που εξαρτάται  100% από εμάς, που έχει ανάγκη την φροντίδα μας, την αγάπη μας, την τρυφερότητά μας και τη “σοφία” μας. Ναι, γιατί οτιδήποτε κι αν χρειαστούν , αν αναρωτηθούν θα τρέξουν σε εμάς για να τους λύσουμε την όποια απορία και να τα βοηθήσουμε.

Για κάποιους είναι απλά μία “αρμοδιότητα”, για άλλους μία “υποχρέωση”, αλλά για τις περισσότερες από εμάς είναι “η ωραιότερη δουλειά του κόσμου”. Γιατί για να είναι δουλειά σημαίνει ότι ανταμείβεσαι, και υπάρχει η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη “ανταμοιβή”: η αγάπη των παιδιών μας.

Δεν θα γίνω μελό, δεν μου ταιριάζει… αλλά ένα πράγμα θα σας πω: αν και ήμουν από τις γυναίκες που δεν ονειρεύτηκαν ποτέ οικογένεια και γάμο, ομολογώ ότι το μεγαλύτερο δώρο της ζωής μου είναι ο γιος μου, ο Παύλος. Δεν θα πω ότι είναι ο μεγαλύτερος “έρωτας”, αλλά είναι η μεγαλύτερη αγάπη του κόσμου και η πιο τρυφερή αγκαλιά που απολαμβάνω. (Οκ, στα δύσκολα στην αγκαλιά της μαμάς μου τρέχω, γιατί ξέρω ότι εκεί αισθάνομαι ασφαλής και ότι μαζί με τον μπαμπά μου με “προστατεύουν” από τα πάντα!).

Με αφορμή αυτή τη Γιορτή, οι αγαπημένες 4moms  (Βιβή Μπασινά, Βάσω Στασινού και Αμαλία Κυπαρίσση) αποφάσισαν να φτιάξουν ένα βίντεο με 6 διαφορετικές μητέρες  για να «ανακαλύψουν» τις δικές τους ιδιαίτερες στιγμές, τα δικά τους μοναδικά συναισθήματα… Η δημοσιογράφος Χρυσαυγή Ατσιδάκου, η συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων Μαρίνα Γιώτη,  η δημοσιογράφος Έλενα Μπουζαλά, η foodblogger mamatsita Γωγώ Παπαδιονυσίου, η Ελένη Πετρουλάκη κι εγώ «εξομολογούμαστε» στιγμές καθημερινότητας: η πρώτη στιγμή που είδαμε το παιδί μας, η πρώτη φορά που ακούσαμε τη λέξη “μητέρα”, η αγαπημένη στιγμή της ημέρας. Τελικώς τι είναι μητέρα; Λέξεις και σκέψεις για το #ΕΙΜΑΙΜΗΤΕΡΑ #uniqueasweare #uniquethankyou

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται…

Το βίντεο πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Pandora Greece και με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας… και το καλύτερο; σήμερα ην Κυριακή 8 Μαΐου οργανώνουν ένα φανταστικό event στο Balux Prive, Dreams & Septem Prive όπου θα παίξουμε και θα διασκεδάσουμε μαζί με τα παιδιά και με τους Burger Project!

You may also like