Σήμερα είναι το Athens Pride 2012!

Σήμερα, Σάββατο, 9 Ιουνίου, είναι το 8ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, μία μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε Ιούνιο στην πλατεία Κλαυθμώνος, με αποκορύφωμα την περίφημη πορεία Athens Pride!

Κύριος στόχος του φεστιβάλ είναι ένας:
H εμφύσηση Υπερηφάνειας σε κάθε μέλος της Κοινότητας και των συμμάχων της.

Το φετινό σύνθημα του Athens Pride, «Αγάπα με, είναι δωρεάν», είναι μία απάντηση των διοργανωτών στην κρίση, ενώ παράλληλα τονίζουν την ανάγκη των LGBT ατόμων για απόλυτη αποδοχή και σεβασμό, τόσο στο θεσμικό όσο και στο διαπροσωπικό επίπεδο.

Η αγάπη συνδέει τις κοινωνίες και το μίσος τις αποσαθρώνει.

Χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν τα περίπτερα των δεκάδων οργανώσεων που συμμετέχουν αλλά και να παρακολουθήσουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της πλατείας, συμμετέχοντας έτσι σε ένα από τα καλύτερα ανοιχτά πάρτι της πόλης!

Όπως είθισται, οι εκδηλώσεις του Athens Pride κλιμακώνονται με την περίφημη πορεία Υπερηφάνειας, μια ισχυρή επίδειξη ποικιλομορφίας και αποδοχής!

Με φόντο τους χρωματισμούς του ουράνιου τόξου, πολιτικές οργανώσεις, ομάδες και χιλιάδες φίλες και φίλοι πορεύονται στο κέντρο της πρωτεύουσας με εορταστική, περήφανη αλλά και διεκδικητική διάθεση.

Για πάνω από μια ώρα το ιστορικό κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται σε ένα ενθουσιώδες μωσαϊκό εικόνων, ήχων και χρωμάτων!

Αφού ολοκληρωθεί η παρέλαση θα ακολουθήσει πάρτι, όπου οι Κούκλες θα παρουσιάσουν το Drag Show τους, και συναυλία με τη συμμετοχή της Εβελίνας Παπούλια (με τους ZAND THE BAND), Ραλλίας Χρηστίδου, Κέλλυς Καλτσή, Leon, Ματούλας Ζαμάνη (μαζί με τους ANGRY BIRDS), My Wet Calvin, Ilia Darlin, Tareq.

 

Concept-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ρήγος

Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο www.athenspride.eu.

 

 

Πηγήhttp://www.nooz.gr

You may also like