Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη: δεν είναι ΠΟΤΕ βαρετό!

Ο καιρός της Θεσσαλονίκης κι αυτό το σαββατοκύριακο μοιάζει να είναι σύμμαχός μας, ακόμη κι αν ρίξει ψιλόβροχα. Ας το εκμεταλλευτούμε! Τι θα δούμε στη Θεσσαλονίκη, φίλοι μου;

Πρεμιέρα είχαμε στις 16 Ιανουαρίου για την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης με τις «Ευτυχισμένες Μέρες» του Σάμιουελ Μπέκετ. Το έργο – ορόσημο του 20ου αιώνα παίρνει σάρκα κι οστά στη σκηνή υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Δήμητρας Χουμέτη, σε μετάφραση Διονύση Καψάλη. Ο μονόλογος της Γουίνι (Ελένη Δημοπούλου) που παραπαίει μεταξύ κωμικού και τραγικού, αποδίδεται με το σεβασμό που του αξίζει, όπως συμβαίνει και με κάθε παράσταση της Πειραματικής Σκηνής. Το ανατρεπτικό έργο του Μπέκετ θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Άνετον» (τηλ. 2310-869869) για δέκα παραστάσεις έως τις 27 Ιανουαρίου υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σ’αυτό το σημείο θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όσους γνωρίζουν, αλλά και να ενημερώσω τους υπόλοιπους, πως η Πειραματική Σκηνή της Τέχνης πέρασε κι εκείνη μία περιπέτεια οικονομικού χαρακτήρα και διασώθηκε με τη συνδρομή του Δήμου. Ας το δούμε ως μία καλή ευκαιρία να τη στηρίξουμε, όπως και κάθε άλλη καλλιτεχνική ομάδα της πόλης που δοκιμάζονται αυτήν την εποχή.

 

Η «Επιχείρηση: Argo» είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες που προβάλλονται αυτές τις μέρες, δεδομένων και των βραβείων για την καλύτερη δραματική ταινία και την καλύτερη σκηνοθεσία που απέσπασε στις Χρυσές Σφαίρες.

Ένα πολιτικό θρίλερ που τοποθετείται στο Ιράν το Νοέμβριο του 1979, κατά τη διάρκεια μία επιδρομής στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Τεχεράνη. Κατά τη διάρκεια αυτής, έξι Αμερικανοί καταφέρνουν να διαφύγουν στην Καναδική Πρεσβεία. Μένει να φύγουν από τη χώρα ασφαλείς. Για να γίνει αυτό, ο ειδικός της CIA Τόνι Μέντεζ (Ben Affleck) καταστρώνει ένα παράτολμο σχέδιο: μία ψεύτικη κινηματογραφική παραγωγή του Καναδά ώστε οι έξι καταζητούμενοι να διαφύγουν ως μέλη του προσωπικού παραγωγής. Θα καταφέρνουν να φέρουν εις πέραν την αποστολή; Η απάντηση θα δοθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες, με τον Ben Affleck να σκηνοθετεί μία καταιγιστική ταινία δράσης. Μαζί του οι John Goodman, Alan Arkin, Tate Donovan κ.α.

 

Η ζωή θέλει μουσική. Γι’ αυτό κι η Ελένη Τσαλιγοπούλου, έχοντας μαζί της τον Κώστα Λειβαδά ως guest σας προσκαλεί στο Love Casual Living για να σας ταξιδέψουν και – γιατί όχι; – να σας ξεσηκώσουν. Τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και με επιλογές από την ελληνική σκηνή θα γεμίσουν το χώρο και δε νομίζω πως «θα φύγει από εδώ (αν δεν τα χάσει πρώτα όλα)». Αν και… πραγματικά, ποιος πιστεύει πως θα χάσει κάτι με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο μικρόφωνο;

[vsw id=”f9xP-ZVLrno” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

 

Όπως κάθε Κυριακή, έτσι κι αυτή την αφιερώνω στους μικρούς μας φίλους – ακούτε μαμάδες;
Το κουκλοθέατρο της ΧΑΝΘ παρουσιάζει το μύθο του Αισώπου «Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας». Τα δύο… ζουζούνια διαφωνούν κατά πόσο η δουλειά φέρνει αποτέλεσμα. Ο πρώτος προτιμάει να κάθεται και να τραγουδάει όταν ο δεύτερος δουλεύει αγόγγυστα για να μαζέψει προμήθειες για το χειμώνα που έρχεται. Ποιος έχει δίκιο τελικά; Τηλεφωνήστε στο 2310-241007 ή στο 6936-985171, πάρτε τα παιδάκια σας από το χέρι και θα μάθετε!

 
Έχουν τα σκιάχτρα όνειρα; ΚΙ όμως, υπάρχει ένα σκιάχτρο που ονειρεύεται να ξεκολλήσει από το στύλο που τον έχουν τοποθετήσει οι άνθρωποι, να πετάξει, να εξερευνήσει τον κόσμο και γενικότερα… να ΖΗΣΕΙ τη ζωή! Ο Ευγένιος Τριβιζάς αφουγκράστηκε την επιθυμία του και η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης μεταφέρει το «Όνειρο του Σκιάχτρου» στη σκηνή του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλατεία Αριστοτέλους, τηλ. 2310-222299). Εκεί το Σκιάχτρο θα σας πει με κάθε λεπτομέρεια τι το διαφορετικό ψάχνει στην περιπέτειά του. Επίσης προπωλήσεις εισιτηρίων γίνονται και στα βιβλιοπωλεία «ΙΑΝΟΣ».

 
Σας έχω πει πολλές φορές πως η Θεσσαλονίκη κρύβει εκπλήξεις, το ξέρω. Αλλά δε θα σταματήσω να σας το υπενθυμίζω. Αρκεί λίγο… σεργιάνι στους δρόμους της! Ό,τι κι αν αποφασίσετε, φροντίστε να το απολαύσετε!

You may also like