Σαλάτα με ρόκα, bacon και παρμεζάνα

ΥΛΙΚΑ:
1 ματσάκι ρόκα
2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
4 φέτες μπέϊκον
4 κουτ. σούπας κρουτόν
2 κουτ. σούπας λάδι
λίγες φλούδες παρμεζάνας
Για τη σος βινεγκρέτ:
1 φλιτζ. καφέ λάδι
1 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
λίγη ζάχαρη άχνη
αλάτι, πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πλένετε καλά τη ρόκα και αφού αφαιρέσετε τα κοτσάνια, την κόβετε με τα δάχτυλα σε χοντρά κομμάτια.Τη στραγγίζετε καλά και τη ρίχνετε σε σαλατιέρα.Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε το μπέϊκον να γίνει τραγανό.Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: χτυπάτε το ξύδι με λίγο αλατοπίπερο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.Προσθέτετε το λάδι από το τηγάνι που ψήσατε το μπέϊκον, το λάδι, τη μουστάρδα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πήξει η σάλτσα.Ρίχνετε το μπέϊκον πάνω από τη ρόκα και πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα.Προσθέτετε τα κρουτόν και τη βινεγκρέτ μόνο όταν θέλετε να σερβίρετε.Διακοσμείτε με φλούδες παρμεζάνας.

Πηγή:http://www.cooktherapy.gr

You may also like