Σαλάτα με σπαράγγια και sauce Dijon

Ελαφρύ κι ανοιξιάτικο γεύμα

Συνήθως όταν ανοίγει ο καιρός, θέλουμε να τρώμε κάπως πιο ελαφριά, χωρίς να στερούμαστε κι αγαπημένες γεύσεις. Μια που τα σπαράγγια ευδοκιμούν αυτήν την εποχή, εντόπισα στο Skinny Taste μία ενδιαφέρουσα συνταγή η οποία υπόσχεται ένα γρήγορο και γευστικό πιάτο!

Θα χρειαστείτε;
– Ένα μεγάλο αυγό βρασμένο
– 1 & 2/3 φλυτζάνια κομμένα σπαράγγια
– Δύο φέτες bacon ψημένο
– ½ κουτάλι σούπας μουστάρδα Dijon
– 1 κουταλιά γλυκού ελαιόλαδο
– 1 κουταλιά γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί
– Προαιρετικά αλατοπίπερο

01 Σε βραστό νερό ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα μαγειρεύουμε για δύο με τρία λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε για λίγο κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό.
02 Σ’ ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλατοπίπερο.
03 Σερβίρουμε σε πιάτο τα σπαράγγια με το bacon και το αυγό που έχουμε κόψει σε φέτες και περιχύνουμε τη σαλάτα με τη sauce.

You may also like