Σαλάτα Fuji με μήλο, σπανάκι και bacon

Είναι ιδανική για το μεσημεριανό σας αλλά και για το δείπνο σας, καθώς μπορεί να συνοδέψει κοτόπουλο ή μοσχάρι.
Το καπνιστό μπέικον συνδυάζεται τέλεια με την γλυκύτητα του κόκκινου μήλου ή την ξυνίλα του πράσινου (αναλόγως ποιο θα προτιμήσετε) που δίνουν μία ιδιαίτερη γεύση στο σπανάκι με την vinaigrette που θα φτιάξετε.

Θα χρειαστείτε:
1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι μηλόξιδο ή λευκό ξίδι από κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon με κόκκους
3 κ. σ. μέλι
1/2 κ.γλ. αλάτι
500 γραμ. baby spinach πλυμένο
1 μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες(μπορείτε να βάλετε πράσινο ή κόκκινο μήλο)
4-5 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3-4 φέτες μπέικον κομμένες σε κύβους

Για την κρεμώδη Honey Mustard Vinaigrette: Χτυπάτε ή ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα Dijon, το μέλι, και το αλάτι, μέχρι να γίνουν κρεμώδη.
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το σπανάκι, το κομμένο σε φέτες μήλο, τα κομμένα μανιτάρια και το μπέικον. Περιχύνετε με λίγη vinaigrette κι ανακατέψτε καλά.

Πηγή

You may also like