Σαρώνει η «Maleficent» της Angelina Jolie στο box office, από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου

Maleficent 2Ήταν που ήταν μέγα γεγονός η άφιξη της «Maleficent» στις σκοτεινές αίθουσες, έρχονται και τα νούμερα να το επιβεβαιώσουν!

Η live-action εκδοχή της «Ωραίας Κοιμωμένης» φαίνεται πως κέρδισε το σινεφίλ κοινό, συγκεντρώνοντας έσοδα 70 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βόρειο Αμερική. Αποτέλεσμα; Άφησε πίσω της το νικητή της περασμένης βδομάδας «X-Men: Days Of Future Past», που είχε συγκεντρώσει 32.6 εκατομμύρια δολάρια σε ΗΠΑ και Καναδά.

Την ίδια στιγμή η western comedy «A Million Ways To Die In The West» του Seth MacFarlane ήρθε τρίτη με 17,1 εκατομμύρια δολάρια από την Παρασκευή έως την Κυριακή σύμφωνα με την εταιρία παρακολούθησης box office Rentrak.

Με το κόστος της παραγωγής της ταινίας να ανέρχεται στα 180 εκατομμύρια δολάρια, η «Maleficent» δέχθηκε ποικίλες κριτικές, αλλά η πρεμιέρα της το βράδυ της Πέμπτης της έδωσε μία ώθηση 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ σημειώθηκε προπώληση εισιτηρίων πάνω από το 80%, σύμφωνα με το site πώλησης εισιτηρίων Fandago.

Η «Maleficent» είναι η πιο πρόσφατη διασκευή κλασσικής ταινίας, ακολουθώντας την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του 2010 και το «Oze The Great and Powerful» του 2013. Οι ειδικοί της κινηματογραφικής βιομηχανίας προέβλεπαν πως η ταινία θα άνοιγε αυλαία με 55 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το κινηματογραφικό site Box Office Mojo. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτήν την αρχή», δηλώνει ο David Hollis, επικεφαλής διανομής των Walt Disney Studios, σημειώνοντας πως ήλπιζαν για μία έναρξη 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Εν τω μεταξύ, η «Maleficent» συγκέντρωσε άλλα εκατό εκατομμύρια δολάρια από αίθουσες του εξωτερικού.

Ο Hollis δήλωσε επίσης πως αυτό οφείλεται στη θετική «από στόμα σε στόμα» διαφήμιση. Με τα σχολεία να ολοκληρώνουν σιγά σιγά τη χρονιά και με μία «γενική απουσία ενός οικογενειακού προϊόντος σ’ αυτήν την αγορά», η Disney ήταν αρκετά αισιόδοξη για τη δυναμική της ταινίας.

Οι X-Men με τους Hugh Jackman και Patrick Stewart στην έβδομη αυτήν ταινία που βασίζεται στα comics της Marvel, συγκέντρωσε πάνω από 162 εκατομμύρια δολάρια στους κινηματογράφους της χώρας από την πρεμιέρα της 23ης Μαΐου. Ακόμη, σύμφωνα με την εταιρεία διανομής Fox, σε διάστημα δύο εβδομάδων συγκέντρωσε 500 εκατομμύρια δολάρια από κινηματογράφους ανά τον κόσμο.

MacFarlane's 1Το «A Million Way To Die In The West», η δεύτερη live action κινηματογραφική απόπειρα του Seth MacFarlane μετά την επιτυχία του «Ted» του 2012 με ήρωα μία αθυρόστομη λούτρινη αρκούδα, απογοήτευσε το πρώτο σαββατοκύριακο. Τα στούντιο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα κενό μεταξύ 20 κι 25 εκατομμυρίων δολαρίων γι’ αυτήν τη χαμηλού budget – 40 εκατομμύρια δολάρια – ταινία, όπου πρωταγωνιστεί ο MacFarlane με τη Charlize Theron, το Liam Neeson, τη Sarah Silverman και το Neil Patrick Harris. Η ταινία εξέλαβε – επιεικώς – χλιαρές κριτικές, με την πιο πρόσφατη βαθμολογία από 128 χρήστες του Rotten Tomatoes να φτάνει στο 33%.

Ο «Godzilla», η τελευταία ταινία για τη γιγάντια αυτή σαύρα, ήρθε τέταρτη με 12,2 εκατομμύρια δολάρια. Η εφετζίδικη ταινία κόστους 160 εκατομμυρίων δολαρίων έχει συγκεντρώσει 175 εκατομμύρια από τους κινηματογράφους των ΗΠΑ, αρχής γενομένης από την πρεμιέρα της 16ης Μαΐου.

Τέλος, το «Blended», μία ρομαντική κωμωδία με τους Adam Sandler και Drew Barrymore να συμπρωταγωνιστούν για τρίτη φορά, , ήρθε Πέμπτη με έσοδα 8,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην ταινία υποδύονται δύο μονογονείς που εγκλωβίζονται σ’ ένα θέρετρο της Αφρικής.

Πηγή: www.reuters.com
Photos: www.pinterest.com

Προσωπικό σχόλιο: Όχι πως είχα και καμία «σκορδοκαΐλα» να δω την ταινία του MacFarlane ή του Sandler – για το «Godzilla» ούτε λόγος! – , αλλά τώρα τι να κάνω;;; Να ακούσω τα νούμερα και να προτιμήσω τη «Maleficent»; Να ακούσω τη μικρή φωνούλα που με προειδοποιεί πως θα απογοητευτώ και να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στους μεταλλαγμένους του Stan Lee; Ή μήπως… να τα πάρω σερί και τα δύο κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει;;;

You may also like