Σας αρέσουν τα beach waves; Συμβουλές για το πώς θα τα αποκτήσετε…(DIY)

beach-wavesΜα δεν είναι πραγματικά υπέροχα τα beach waves της Blake Lively; Το απόλυτο καλοκαιρινό hair styling δεν είναι άλλο από τις απαλές, κυματιστές μπούκλες που δίνουν την εντύπωση ότι μόλις βγήκατε από τη θάλασσα και τα αφήσατε να στεγνώσουν στον ήλιο. Τα beach waves βρίσκονται πρώτα στην προτίμηση των καλοκαιρινών τάσεων εδώ και χρόνια. Μήπως είναι καιρός να μάθουμε κι εμείς πώς να τα πετυχαίνουμε χωρίς την απαραίτητη επίσκεψη στο κομμωτήριο;

Μακριά, μεσαίου μήκους ή κοντά, ξανθιά, καστανά, κόκκινα ή μελαχρινά, δεν υπάρχει μήκος ή χρώμα μαλλιών που να μην αναδεικνύεται από τα beach waves. Πώς θα πετύχουμε όμως; Κανείς καλύτερος να μας το εξηγήσει από τον διάσημο hair stylist, John Frieda, ο οποίος εμπνεύστηκε και τα beach waves της Gisele Bündchen, που αποτελούν και το σήμα κατατεθέν της! Να ποια είναι τα τρικ που προτείνει:

  • Αν τα μαλλιά σας διαθέτουν έναν ελαφρύ κυματισμό από μόνα τους: Εδώ αρκεί να τα αφήσετε να στεγνώσουν κανονικά, χωρίς πιστολάκι ή αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι επειδή βιάζεστε, προσθέστε το προσάρτημα diffuser (στρογγυλό εξάρτημα με μικρές μύτες) που κάνει τα μαλλιά ανάλαφρα και δεν χαλάει τον κυματισμό τους, αλλά τον ενισχύει. Με ελαφριές κυκλικές κινήσεις συγκεντρώστε μια τούφα και ανεβοκατεβάστε για να πετύχετε το απαραίτητο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το σίδερο για τις μπούκλες στα σημεία που θέλετε πιο έντονο κυματισμό και φιξάρετε με σπρέι.
  • Αν τα μαλλιά σας είναι ίσια ή βαριά: Σε αυτή την περίπτωση, μετά το λούσιμο πλέξτε τα μαλλιά σας σε χαλαρές πλεξούδες και αφήστε τα να στεγνώσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί λύστε τις πλεξούδες και δώστε με τα δάχτυλα και με απαλές κινήσεις την απαραίτητη φόρμα.
  • Extra tip: Εκπληκτικό αποτέλεσμα προσφέρουν τα λεγόμενα spray αλατιού που μπορείτε αν αναζητήσετε στο εμπόριο (π.χ. Spray a Porter, της Kerastase). Τα συγκεκριμένα spray δουλεύουν ως εξής: Ψεκάστε αρχικά μια μικρή ποσότητα σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά και στη συνέχεια «τσαλακώστε» τις άκρες τους. Μπορείτε τώρα να τα αφήσετε αν στεγνώσουν φυσικά ή με πιστολάκι για περισσότερο όγκο.

imagesΦτιάξτε μόνη σας ένα spray αλατιού:

1) Πάρτε ένα άδειο μπουκάλι και γεμίστε το μέχρι τη μέση με εμφιαλωμένο κατά προτίμηση νερό.

2) Προσθέστε 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι και ανακατέψετε μέχρι να διαλυθεί.

3)Ρίξτε μια κουταλιά του γλυκού από το gel μαλλιών σας και ανακατέψετε μέχρι να αφομοιωθεί με το αλατόνερο.

Έτσι θα αποκτήσετε look παραλίας κάθε ώρα της  ημέρας!

You may also like