Το sex βελτιώνεται με την ηλικία

Οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ στα 28 τους χρόνια, ενώ οι άντρες «τα δίνουν όλα» πέντε χρόνια αργότερα, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Τα ευρήματα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με προγενέστερα ευρήματα, που είχαν δείξει ότι οι άντρες φτάνουν στην σεξουαλική κορύφωση στην ηλικία των 18 ετών και οι γυναίκες στα 30.

Και τα δύο φύλα, πάντως, φαίνεται να κάνουν το περισσότερο σεξ σε πιο μικρή ηλικία: οι γυναίκες στα 25 τους και οι άντρες στα 29.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε σε 1.281 εθελοντές, έδειξε ακόμα ότι κατά μέσον όρο μέχρι τα 17-18 τους, άντρες και γυναίκες έχουν ήδη ξεκινήσει «φουλ» την σεξουαλική τους ζωή.

«Όπως ισχύει για τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, το σεξ βελτιώνεται με την εξάσκηση», σχολιάζει η ειδική σε θέματα σεξ δρ Τρέισι Κοξ, από το Λονδίνο. «Υπό αυτή την έννοια είναι απολύτως λογικό να απολαμβάνουν οι άντρες περισσότερο το σεξ στα 30 τους παρά στα 18 τους, όταν ουσιαστικά ακόμα το μαθαίνουν».

Και συνεχίζει: «Χρειάζεται χρόνος για να μάθει ένας άντρας να έχει τον έλεγχο της εκσπερμάτωσής του, αλλά και για να εντρυφήσει στην πολυπλοκότητα της σεξουαλικής πράξης».

Και στα δύο φύλα, εξάλλου, «το σεξ γίνεται καλύτερο όταν νιώθουμε καλύτερα με το σώμα μας και πιο άνετα με τον/την σύντροφό μας», προσθέτει. «Και αυτό θέλει χρόνο για να συμβεί».

Όσον αφορά το γιατί οι γυναίκες απολαμβάνουν σε μικρότερη ηλικία περισσότερο το σεξ, η δρ Κοξ το θεωρεί επίσης αναμενόμενο. «Οι γυναίκες ανακαλύπτουν νωρίτερα από τους άντρες τι αποδίδει και τι όχι στο κρεβάτι», λέει.

Τη δημοσκόπηση πραγματοποίησε διαδικτυακό κατάστημα πώλησης βοηθημάτων του σεξ.

Πηγή: http://www.tanea.gr

You may also like