Σκάλες που “κόβουν την ανάσα”!

dezeen_New-Pinterest-board-staircases_1Οι σκάλες είναι πάντα μία περίεργη ιστορία, μπορούν να σε οδηγήσουν σε κρυμμένα δωμάτια και ανακαλύψεις, στην έξοδο όταν είναι αυτό που χρειάζεσαι. Οι σκάλες που βρήκαμε είναι σαν έργα τέχνης μέσα στο χώρο, άλλες εξυπηρετούν πραγματικά και άλλες… δεν έχετε πάρα να αποφασίσετε από μόνοι σας. Σκάλες που αιωρούνται στον αέρα και οδηγούν στο άγνωστο ή μορφή υπαίθριων μονοπατιών; Οι καλλιτέχνες Lang και Baumann μας εντυπωσιάζουν!

Μεταξύ των εγκαταστάσεων δημιούργησαν το έργο Steps, μια καμπύλη από λευκό, μια σκάλα που κρέμεται στην αίθουσα του Trautenfels Castle στην Αυστρία, σε αντίθεση με τα πλούσια χρώματα και τις τοιχογραφίες στην οροφή. Θα εγκατασταθεί επίσης ως μια ανοικτή διάβαση πεζών γύρω από το εξωτερικό του κάστρου και η πρόσβαση και θα γίνεται με σκαλοπάτια κάτω από τα παράθυρα.

dezeen_Beautiful-Steps-by-LangBaumann_3b
Μια σκάλα αλουμινίου με την οποία συνδέονται «ψεύτικες» πόρτες και κατασκευάστηκε στο εξωτερικό του κτιρίου σε Biel – Bienne, στην Ελβετία. Το κτίριο φαίνεται ψηλότερο από ό, τι είναι, γιατί το πλέγμα των παραθύρων δεν ταιριάζει με τα ύψη της οροφής, έτσι οι καλλιτέχνες με το έργο τους δημιούργησαν σε μια ελαφρώς μικρότερη κλίμακα από ό, τι μία κανονική πόρτα και σκάλα για να τονίσουν την ψευδαίσθηση.

dezeen_Beautiful-Steps-by-LangBaumann_4

 

Η επόμενη σκάλα με τα «μονόπλευρα βήματα» εγκαταστάθηκε μεταξύ του δαπέδου και της οροφής της παρισινής γκαλερί τέχνης, Galerie Loevenbruck. Μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά ύψη με την προσθήκη ή την αφαίρεση σκαλοπατιών.

dezeen_Beautiful-Steps-by-LangBaumann_9

 

Παρόμοια θα αντικαταστήσει την ξεχαρβαλωμένη σκάλα στο εσωτερικό του Fundación PROA μουσείου του Buenos Aires όπου και θα «φυτέψουν» μια θολωτή σκάλα στο γκαζόν στη Λωζάννη.

dezeen_Beautiful-Steps-by-LangBaumann_10

You may also like