Σκηνοθετικό ντεμπούτο και για την Cate Blanchett

Cate Blanchett 1
Έπειτα από είκοσι χρόνια μπροστά από την κάμερα, η Cate Blanchett σχεδιάζει κι εκεί να καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για τη μεταφορά του βιβλίου του Herman Koch «The Dinner». Σύμφωνα με το Messenger, ο Oren Moverman (σεναριογράφος του «I’m not there» το 2007) θα αναλάβει το ψυχολογικό θρίλερ του Ολλανδού συγγραφέα, όπου κεντρικό θέμα είναι το πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι γονείς προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους. Εταιρεία παραγωγής κατά τα φαινόμενα θα είναι η ChubbCo, ενώ δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα πρωταγωνιστήσει η ίδια η Blanchett στην ταινία.

Η δημοφιλής Αυστραλέζα ηθοποιός, που και φέτος κατά πάσα πιθανότητα θα «τρέχει» στην κούρσα των Oscar για την ερμηνεία της στην ταινία «Blue Jasmine» του Woody Allen, σκέφτεται να δοκιμάσει τις σκηνοθετικές τις ικανότητες. Πέρασε τα τελευταία πέντε χρόνια σαν βοηθός σκηνοθέτη στη Sydney Theatre Company στο πλευρό του συγγραφέα και συζύγου της, Andrew Upton. Η ίδια σκηνοθέτησε το έργο του David Harrower «Blackbird» και το «The Year of Magical Thinking» της Joan Didion.

Cate Blanchett 2Να θυμίσουμε πως η Cate Blanchett κέρδισε το Oscar καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της ως Katharine Hepburn στην ταινία «The Aviator», ενώ ήταν υποψήφια για τους ρόλους της στις ταινίες «Elizabeth», «Notes on a Scandal» και «I’m Not There».

Όσον αφορά το «The Dinner», το βιβλίο εκδόθηκε στο Άμστερνταμ το 2009, φτάνοντας στη λίστα των best sellers των New York Times και έχει μεταφραστεί σε δώδεκα γλώσσες.

Πηγή: www.deadline.com

Credits φωτογραφιών: Pinterest

 

Προσωπικό σχόλιο: Επειδή είμαι πιστή της ρήσης «καθείς εφ’ ω ετάχθη», θα μετριάσω τον όποιο ενθουσιασμό. Η Cate Blanchett είναι αναμφισβήτητα μια πολύ ταλαντούχα ηθοποιός, αλλά ήδη μετράμε αρκετά ονόματα που θα έχουν σκηνοθετικό πόστο σε επερχόμενες παραγωγές, όπως η Ellen Page  κι η Natalie Portman . Ελπίζω, όμως, να της βγει σε καλό!

You may also like