Σκορπιός, το ζώδιο της Σκιάς μας

Το ζώδιο του μυστηριώδους, υδάτινου Σκορπιού έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες το ταξίδι του στον αστρολογικό ορίζοντα.

Ένα ζώδιο, που έχει έναν βασικό σκοπό: μας βοηθάει να ψάξουμε μέσα μας και να βρούμε τη συναισθηματική μας αλήθεια, να ρίξουμε φως σε ό,τι είναι άδηλο και  ό,τι χρειάζεται την προσοχή μας.  Με άλλα λόγια, να αγκαλιάσουμε τη σκιά μας.

Λέξεις-κλειδιά: αξίες,πίστη, εμπιστοσύνη, άφεση, βάθος και σκότος, συναίσθημα και πόνος, δράμα και ένταση, εμπιστοσύνη και προδοσία…

Αυτά είναι τα θέματα που διαχειρίζεται ένας Σκορπιός, ο οποίος εκπροσωπεί όσο κανένα άλλο ζώδιο τη Σκιά μας, την τόσο απαραίτητη και καθαρτική.

Βαθύς, αινιγματικός, πλούσιος σε συναισθήματα -θετικά και αρνητικά- είναι το σκοτάδι που όλοι περικλείουμε μέσα μας, αυτό που θέλουμε να ξορκίσουμε, αυτό που ψάχνουμε να βρούμε όταν οι καταστάσεις  το καλούν.

Ο Σκορπιός ως «σταθερό, υδάτινο»  ζώδιο μοιάζει ακούνητος,αλλά δεν είναι. Οραματιστείτε μια επιφάνεια από πάγο που λειτουργεί ως καθρέφτης. σκορπιοί σέρνονται κατά μήκος του, αναζητώντας κρυφές γωνιές για να τρυπώσουν. Μπορεί να είναι ένα από τα πιο ισχυρά ζώδια του ζωδιακού κύκλου, όμως, η ευαισθησία και η υπερηφάνεια του τον κάνουν ευάλωτο και τρωτό σε ένα πολύ εσωτερικό, απόκρυφο επίπεδο.

Όσο παραμένουν ένα μυστήριο για την ανθρωπότητα, ένα πέπλο φόβου τους περιβάλλει και η μυστικοπάθειά τους δημιουργεί παρεξηγήσεις. Ο Σκορπιός ξεχωρίζει για τα μάτια του, συνήθως μεγάλα, σκούρα, εκφραστικά, λυπημένα και ερωτικά. Αλλά και για τη ματιά του: διεισδυτική, βαθιά, σαν  ακτίνα λέιζερ: σε γδύνει και σε αφήνει εκτεθειμένο, νιώθεις πως σε κοιτάει και θέλει να σε ρουφήξει μέσα του, να σε πάρει μαζί του στην κάθοδο προς την Άβυσσο, πως δεν θέλει μόνο την καρδιά, το μυαλό και το κορμί σου αλλά αποζητά και την ψυχή σου.

Η εσωτερική πυξίδα του Σκορπιού για τους ανθρώπους είναι συνήθως αλάθητη. Όταν αποφασίσει να αγαπήσει είναι συνήθως για πάντα, κι αυτό όχι μόνο δεν τον τρομάζει, αλλά μάλλον τον ανακουφίζει… Το Συναίσθημα, είναι εκείνο που τους θρέφει, από εκεί αντλούν τη δύναμη να καταδυθούν στα βάθη της ανθρώπινης φύσης και να βγουν νικητές. Πάθος ,Καρμικές Σχέσεις, Ζήλια, Μίσος, η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, η σκοτεινή πλευρά του Εγώ-όλα εκείνα τα ποταπά συναισθήματα που ειδικά στον Έρωτα αναδύονται είναι δικά του, τα έχει κατακτήσει πλήρως, μόνος εκείνος τα βιώνει στο 100%. Μαζί του συντάσσονται συχνά όλα οι κρυφές, αθέατες δυνάμεις του σύμπαντος. Ο Σκορπιός ξέρει ν’ αγαπάει αλλά και να μισεί με την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος.  Ξέρει πως ειδικά ο Έρωτας πολλές φορές μας καθοδηγεί στο πιο δύσκολο μονοπάτι, της Θυσίας-ενώ η άλλη του όψη, παίρνει το δρόμο της Μοναξιάς, της Κατάθλιψης αλλά και της Αυτοκαταστροφής.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα που οι Σκορπιοί διαχειρίζονται με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο είναι εκείνο της Μνήμης και του Χρόνου. Ο Σκορπιός, μαζί με τον Καρκίνο, δεν ξεχνά ποτέ. Είναι το  ζώδιο εκείνο που στον σκληρό του δίσκο αποθηκεύει περιστατικά, διαλόγους, βλέμματα, πικρές κουβέντες, άστοχες κινήσεις, ψεύτικα χαμόγελα, εξαπατήσεις και όταν έρθει η δική του ώρα, στο δικό του χρόνο- που δεν έχει καμμία σχέση με τον χρόνο των υπολοίπων- εκδικείται όποιον και ό,τι τον πλήγωσε. Θυμάστε εκείνο το παλιό ρητό ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο; Σκορπιός το έγραψε!

Προσοχή: ένας θυμωμένος Σκορπιός είναι ένα ηφαίστειο που ξυπνά, αργά αλλά σταθερά: θα επιτρέψει μόνο λίγες σταγόνες λάβας να φανούν στην επιφάνεια.  Όταν αρχίσει όμως να κοχλάζει, δεν θα σταματήσει αν δεν σβήσει παντελώς η εσωτερική φωτιά που τον καθοδηγεί, εκτός κι αν την αφήσει να τον κατατρώει και καταστραφεί ο ίδιος από εκείνη. Η μυστικοπαθής φύση του, τον κάνει  καλό  ντετέκτιβ.  Κρυμμένα υπονοούμενα, βαθιά νοήματα, παραχωνιασμένα κίνητρα, προθέσεις και διαθέσεις, ακόμη και αν σας απατά ο καλό σας ή η καλή σας, αναθέστε την έρευνα σε έναν Σκορπιό-θα βρει σίγουρα την αλήθεια.

Ο άντρας Σκορπιός (και όσοι έχουν ωροσκόπο και σημαντικούς προσωπικούς πλανήτες σ’αυτό το ζώδιο) είναι συνήθως ακαταμάχητος: ήρεμος, γλυκός, παθιασμένος εραστής, σαγηνευτικός, γεμάτος σεξαπήλ, ξεδιπλώνει μια ήρεμη, υπόγεια βαθιά γοητεία.  Το σεξ είναι πολύ σημαντικό για όλους τους Σκορπιούς, κυριώς γιατί το βλέπουν ως μια μυστικιστική ένωση κορμιών και ψυχών, γιατί νιώθουν ότι μέσα από αυτό να επικοινωνήσουν ό,τι δεν λέγεται με τα λόγια. Η αρνητική πλευρά του διαθέτει χαρακτηριστικά που χρειάζονται γερό στομάχι και πολλές αντοχές: καχύποπτος, εκδικητικός, πεισματάρης, ανάλγητος, απόμακρος,εγωιστής μέχρι τελικής πτώσεως.

Η γυναίκα Σκορπιός, πάλι, μοιράζεται τη γοητεία και το σεξαπήλ, αλλά είναι πολύ πιο υπόγεια στον τρόπο που δρα και κατακτά το αντικείμενο του πόθου της: περιμένει, καραδοκεί, χαμογελά και ξέρει πως ερωτικά θα μείνει αξέχαστη, λόγω πάθους. Μοιάζει με μια κατακόκκινη πιπεριά τσίλι: δύσκολο να αντισταθείς στη γεύση της-ακόμη πιο δύσκολο να αποφύγεις το κάψιμό της!

Ο Δίας στο Σκορπιό μπήκε μόλις πριν από 15 μέρες, θα κρατήσει όλο σχεδόν το 2018, την πορεία ου στο ζώδιο αυτό και θα ευνοήσει πολύ για αρχή όσους έχουν Ήλιο, Ωροσκόπο και σημαντικούς πλανήτες στις πρώτες μοίρες του Ζωδίου. Θα ανοίξει πόρτες προσφέροντας ευκαιρίες, αλλαγές αλλά και τολμηρές κινήσεις ή απρόσμενες εξελίξεις. Μην ξεχνάτε: ο Δίας-που είναι ο πλανήτης της Τύχης-ευνοεί τους τολμηρούς! Με τη βοήθεια του Κρόνου από τον Αιγόκερω, τα όνειρά σας θα αποκτήσουν σάρκα και οστά μέσα στην επόμενη διετία.

Από τον Χριστόφορο Κολόμβο  μέχρι τη Julia Roberts και από τον Pablo Picasso μέχρι την Hilary Clinton,η γοητεία, η ακτινοβολία αλλά κυρίως το σθένος, των Σκορπιών είναι αναμφισβήτητη.

Ένας Σκορπιός δεν πεθαίνει ποτέ, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει.

You may also like