Σλοβακία: Απερρίφθη το όνομα “Chuck Norris” για γέφυρα

Με… αντιδημοκρατικό τρόπο οι σλοβακικές αρχές απέρριψαν τα αποτελέσματα ψηφοφορίας που διεξήχθη μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με τα οποία οι πολίτες –με συντριπτική πλειοψηφία- επέλεξαν να βαπτίσουν… «Τσακ Νόρις» μια γέφυρα στον ποταμό Μοράβα στα σύνορα με την Αυστρία!

Αν και το όνομα του αμερικανού ηθοποιού ήταν μακράν το πρώτο στις προτιμήσεις των σλοβάκων πολιτών συγκεντρώνοντας συνολικά 12.599 ψήφους, τελικά αποφασίστηκε να δοθεί το κοινότοπο όνομα «Γέφυρα της Ελευθερίας», με μόλις… 457 ψήφους. Άλλες προτεινόμενες ονομασίες ήταν «Μαρία Θηρεσία» από την ομώνυμη αυτοκράτειρα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και γέφυρα «Ντεβίνσκα» από ένα κοντινό χωριό.

Ο πρόεδρος της περιοχής της Μπραντισλάβα Πάβολ Φρέσο ανακοίνωσε ότι η απόφαση του συμβουλίου για την ονομασία «Γέφυρα της Ελευθερίας» ήταν ομόφωνη, και αφορά τους ανθρώπους που χάθηκαν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν στη Δύση από την κομμουνιστική Ανατολική Ευρώπη.

Η Σλοβακία, έχει συνοριακή γραμμή μήκους 107 χιλιομέτρων με την Αυστρία, και πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν προσπαθώντας να περάσουν στην Αυστρία από την περιοχή που τότε ήταν Τσεχοσλοβακικό έδαφος.

Σημειώνεται ότι στη Σλοβακία ο δημοφιλής ηθοποιός ταινιών δράσης είναι «αντικείμενο» ανεκδότων που σατιρίζουν τις (υπερ)φυσικές του δυνατότητες όπως εμφανίζονται στα φιλμ, ακριβώς όπως στην Ελλάδα ή τις ΗΠΑ.

Τελικά ο Νόρις μπορεί να κάνει τα πάντα, εκτός από το να αποκτήσει δική του γέφυρα….

Πηγή: http://www.skai.gr

You may also like