Σοκολατένια Μους με υλικά, των 5 λεπτών

ΥΛΙΚΑ:
265 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70% κακάο
240 ml νερό

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Γεμίστε ένα μικρό μπολ με πάγο και νερό. Από πάνω τοποθετήστε ένα μεγαλύτερο μπολ και φροντίστε ο πάτος του να ακουμπάει τον πάγο.
Βάλτε τη σοκολάτα και το νερό μαζί σε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και αφήστε τη σοκολάτα να λιώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
3c51a47aa2c67ba8828035ebb5e3bf67_LΌταν η σοκολάτα λιώσει τη ρίχνουμε στο μπολ που ακουμπάει ο πάτος του στον πάτο και ανακατεύουμε με μίξερ χειρός ή ένα σύρμα.

Το κάνουμε αυτό μέχρι να αρχίζει το μείγμα μας να πήζει. Τότε βγάζουμε το μπολ πάνω από τον πάγο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα μας να πήξει λίγο ακόμα και να έχει μια λεία μεταξένια υφή. Φροντίστε να μην δημιουργηθούν κόκκοι μέσα στη μους, στην περίπτωση που συμβεί αυτό επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ξεκινώντας και πάλι από το λιώσιμο της σοκολάτας στο τηγάνι.

Βάζουμε τη μους στα κύπελλα σε ίσες ποσότητες και τη σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Cookbox.gr

You may also like