Σοκολατένιος κορμός με χαλβά, από τη Νιόβη Αναζίκου

Είναι μία συνταγή που προέκυψε από την γευστική μου αγάπη για τον συνδυασμό σοκολάτα με  μακεδονικό χαλβά. Ο γνωστός κορμός σοκολάτας που αντί για μπισκότα θα βάλουμε κομμάτια από χαλβά. Είναι θρεπτικό και γευστικό, ο συνδυασμός γεύσεων αναδεικνύει ένα γλυκό που μπορείτε να το σερβίρετε για μία πιο gourmet πρόταση σε κάθε απλό ή επίσημο τραπέζι. Δοκιμάστε το και είμαι σίγουρη ότι θα το βάλετε στην λίστα με τα αγαπημένα σας.

Υλικά:
400 γραμμάρια μακεδονικό χαλβά κομμένο σε κομμάτια
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια ή μαύρες σταφίδες)
250 γρ μαργαρίνη λιωμένη
½ κουτί ζαχαρούχο γάλα ( αν το θέλετε πολύ γλυκό μπορείτε να βάλετε 1 κουτί)
6 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
2 κουταλιές της σούπας πραλίνα (προαιρετικά)
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι (προαιρετικά)

kormos-xalvaΕκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία ρίχνουμε το σουσάμι και περιμένουμε σε μέτρια φωτιά να ροδίσει, το κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και όλα τα υπόλοιπα υλικά τελευταία τα κομμάτια του μακεδονικού χαλβά. Πλάθουμε ένα μεγάλο ρολό σε λαδόκολλα και το τυλίγουμε εξωτερικά με αλουμινόχαρτο ή βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για μακρόστενο κέικ που προηγουμένως έχουμε τοποθετήσει μεμβράνη τροφίμων για να μπορέσουμε να το τυλίξουμε και να το αφαιρέσουμε εύκολα.

Μία άλλη πρόταση είναι να πλάσουμε το μείγμα σε μπαλάκια σαν μεγάλες τρούφες που τα περνάμε από τρούφα σοκολάτας ή κακάο και τα βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αν το κάνουμε ρολό.
Όταν παγώσει το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε, μπορείτε να το συνοδεύσετε με ένα καλό κονιάκ ή με λικέρ πορτοκαλιού, περγαμόντου ή τις τρούφες να τις σερβίρετε δίπλα από ένα malt ουίσκι.

Αν θέλετε το γλυκό να το φάνε και παιδιά παραλείψτε το κονιάκ και αντικαταστήστε το αν θέλετε με χυμό πορτοκαλιού.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Νιόβη Αναζίκου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Υ.Γ.Εμείς χρησιμοποιήσαμε τον παραδοσιακό “Μακεδονικό Χαλβά” από την εταιρεία “Αφοί Χαϊτογλου”

#makedonikoshalvas #toglykopoukaneikalo

You may also like