Σοκολατόπιτα με πουτίνγκα, από τη Νατάσα Σχοινά

Πώς να αντισταθούμε σε ένα κομμάτι ενός τόσο λαχταριστού γλυκού, όπως αυτό; Ένα γλυκό που η κάθε του μπουκιά γεμάτη σοκολάτα λιώνει στο στόμα και μας χαρίζει ικανοποίηση και ευτυχία. Ναι, λοιπόν, θα υποκύψουμε στον πειρασμό και ιδού πως μπορούμε να το έχουμε εύκολα στο τραπέζι του σπιτιού μας.

Υλικά:
-1 ½ φλυτζάνια αλεύρι (και λίγο για πασπάλισμα)
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-7 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο
-¼ φλυτζανιού παγωμένο νερό
-1 φλυτζάνι ζάχαρη
-1/3 φλυτζανιού καλαμποκάλευρο
-4 κρόκους αυγών
-3 φλυτζάνια γάλα
-60 γραμμάρια σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη (και λίγη για γαρνίρισμα)
-3 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
-1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος

Διαδικασία:

10537882_10152600172296955_5942454491635123891_n1. Βάλτε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και θρυμματίστε τα σε μέγεθος μπιζελιού. Προσθέστε νερό και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα δίσκο και τυλίξτε τη σε πλαστική μεμβράνη. Αφήστε το για 1 ώρα.

2. Σε μια ελαφρώς βουτυρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη σε κύκλο των 35 εκατοστών. Τοποθετήστε τη σε ένα πιάτο για πίτες 23 εκατοστών. Περικόψτε τις άκρες και κατσαρώστε τις άκρες. Αφήστε το για 30 λεπτά.

3. Ζεστάνετε το φούρνο στους 375 βαθμούς. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τρυπήστε τη ζύμη από πάνω. Βάλτε τη ζύμη σε λαδόκολλα και γεμίστε την πίτα με βάρη πιτών ή ξερά φασόλια. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα και τα βάρη και ψήστε μέχρι να έχει ψηθεί καλά, για περίπου 5 λεπτά ακόμη. Αφήστε το να κρυώσει.

4. Χτυπήστε τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη. Ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια-δυνατή φωτιά, έως ότου σχηματιστούν φυσαλίδες γύρω από την άκρη. Προσθέστε το σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει (4-5 λεπτά). Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα και τη βανίλια. Ανακατέψτε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να ενσωματωθεί. Χύστε μέσα στο ετοιμασμένο κοχύλι της πίτας και καλύψτε με το πλαστικό κάλυμμα πάνω στην επιφάνεια. Βάλτε το στο ψυγείο, μέχρι να σταθεροποιηθεί, για 4-6 ώρες.

5. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, έως ότου διαμορφωθούν δύσκαμπτες αιχμές. Αφαιρέστε το πλαστικό κάλυμμα από την πίτα και καλύψτε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.

Πηγή: saveur

You may also like