Σουβλάκι με μουστάρδα δενδρολίβανου

ΥΛΙΚΑ:
800 γρ. καρέ αρνιού χωρίς κόκκαλα,σε μέτριους κύβους
4 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο (4 μεγάλα κλωνάρια)
3 λεμόνια το χυμό τους και το ξύσμα τους
10 κ.σ. μουστάρδα Mild Hellmann’s
100 ml. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πλένουμε τα κλαδιά του δενδρολίβανου και ξακρίζουμε τα φυλλαράκια τους (τα οποία μαζεύουμε και κρατάμε για τη συνέχεια) μέχρι λίγο πριν το τέλος τους, αφήνοντας δηλαδή μία τούφα. Ξύνοντας με ένα μαχαιράκι τα κάνουμε μυτερά ώστε να περάσουν με ευκολία οι κύβοι του αρνιού.

Σουβλάκι απο μαρινάτο καρέ αρνιού με μουστάρδα δενδρολίβανουΣε μία σακούλα κατάλληλη για μαρινάρισμα ρίχνουμε τους κύβους από το αρνί, τα 2/3 της μουστάρδας Hellmann’s Mild και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Κλείνουμε τη σακούλα και ανακινούμε προσεκτικά ώστε η μαρινάδα να ποτίσει τους κύβους αρνιού. Αποθηκεύουμε τη σακούλα στο ψυγείο μέσα σε ένα μπολ για 45 λεπτά και στη συνέχεια περνάμε προσεκτικά τους κύβους από το καρέ αρνιού στα κλαδιά του δενδρολίβανου. Για περισσότερη ευκολία τρυπάμε πρώτα τους κύβους του αρνιού με μία χονδρή βελόνα ραψίματος.

Ψήνουμε τα σουβλάκια σε άμεση φωτιά, με θερμοκρασία σχάρας στους 220-250 °C για 6 έως 7 λεπτά. Παράλληλα, για να τα συνοδεύσουμε, ρίχνουμε την υπόλοιπη μουστάρδα Hellmann’s σε ένα μπολάκι, κατόπιν ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια από το δενδρολίβανο που έχουμε κρατήσει από πριν και τα ανακατεύουμε όλα ελαφρά μεταξύ τους.

Πηγή: Cookbox.gr

You may also like