Σούπα λαχανικών για αποτοξίνωση

ΥΛΙΚΑ:

1 ή 2 καρότα
1 μεσαίο σε μέγεθος κρεμμύδι
1 ματσάκι σέσκουλα
φριζαρισμένο μαρούλι

2 κλωνάρια σέλινο
2 χούφρες φρέσκα φασολάκια
2 κολοκυθάκια
ένα φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
2 κονσέρβες με ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 φλυτζάνι ρύζι μπασμάτι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. με ιταλικά καρυκεύματα
φρέσκο ​​βασιλικό για το γαρνίρισμα
Παρμεζάνα για το γαρνίρισμα
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

minestrone04

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Πρώτα ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας .Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα καρότα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο, αλλά και το σέσκουλο. Ξεφλουδίζουμε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια, όπως και τα πράσινα φασόλια . Ξεπλύντε τα κι αφήστε τα να στραγγίξουν, μαζί και το φριζαρισμένο μαρούλι.

Ρίξτε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια, σκόρδα, σέλερι και καρρότα… Ρίξτε και λίγα καρυκεύματα από την Ιταλία και αφήστε τα να σωταριστουν για 5 λεπτά .

Προσθέστε τα πράσινα φασόλια για να σωταριστούν για άλλα δέκα λεπτά! Λϊγο αργότερα και το φριζαρισμένο μαρούλι..(όπως το σπανάκι σε λίγο θα συρρικνωθεί)

Τώρα μπορείτε να προσθέσετε και το χυμό ντομάτας και την τριμμένη παρμεζάνα. Αφήστε τα να βράσουν για περίπου 20 λεπτά, μην ξεχνάτε να τα ανακατεύετε!  Δοκιμάστε τα και ρίξτε αλάτι και πιπέρι, όπως και τον ζωμό κοτόπουλου.

Μία εναλλακτική αντί για αλατι είναι να στιψετε λίγο λεμόνι..

Ρίξτε το ρύζι κι αφήστε το για 15 λεπτά, ύστερα τα κολοκυθάκια ! Μπορείτε να καλύψετε την κατασαρόλα κι αν χρειαστεί να ρίξετε λίγο νερό…

Μπορειτε να το σερβίρετε γαρνιριζοντάς το με βασιλικό και με παρμεζάνα. Είναι πεντανόστιμο και την επόμενη μέρα, ενώ μπορείτε να το διατηρήσετε  στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. Η ποσότητα που σας προτείναμε είναι για  5-6 μερίδες.

minestrone02

 Καλή σας όρεξη!

Πηγή: εδώ

You may also like