Σούπα Καλαμπόκι η Μεξικάνικη, από την Έλενα Σμπώκου

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό καλαμπόκι κατεψυγμένο ή φρέσκo καθαρισμένο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκκομένη
1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
100 γρ τυρί cheddar ώριμο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
nachos για το σερβίρισμα

cornsoup-1024x985ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο και ρίχνεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια αλλά και το ξερό κρεμμύδι που έχεις ψιλοκόψει.
2. Μόλις σοταριστούν καλά προσθέτεις το καλαμπόκι και ανακατεύεις. Ρίχνεις την πιπεριά και τέλος τον ζωμό ή το νερό.
3. Βράζεις το καλαμπόκι για 15 λεπτά περίπου και μετά το κατεβάζεις για λίγο από την φωτιά μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.
4. Βάζεις στο μπλέντερ το καλαμπόκι και τα υπόλοιπα λαχανικά αλλά όχι τα υγρά και χτυπάς να γίνουν πουρές.
5. Ρίχνεις τον πουρέ καλαμποκιού πίσω στην κατσαρόλα και τον ενσωματώνεις με το υγρό κομμάτι της σούπας.
6. Βάζεις το τριμμένο τυρί μέσα στην σούπα και την ζεσταίνεις ξανά.
7. Σερβίρεις την σούπα ζεστή με συνοδεία νάτσος της αρεσκείας σου αντί για κρουτόν! Αν σου αρέσουν τα καυτερά μπορείς να ψιλοκόψεις μια πιπερίτσα τσίλι μέσα στην σούπα ή να ρίξεις μερικές σταγόνες ταμπάσκο!

Μπείτε στο ανανεωμένο  Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

You may also like