Σούπα Κολοκύθα με Κάρδαμο, από την Έλενα Σμπώκου

ΥΛΙΚΑ:
350 γρ κολοκύθα κομμένη σε κύβους
1 μεγάλο πράσο, ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/ 2 λίτρο ζωμό λαχανικών
3-4 σπόρους κάρδαμου
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

10723156_10152429563078937_2057182271_nΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κάρδαμο να ζεσταθεί, Προσθέτουμε τα καρότα, το πράσο, αλάτι , πιπέρι και την κολοκύθα και σωτάρουμε γι 10 λεπτά ανακατεύοντας.
2. Σε 20 περίπου λεπτά τα καρότα θα έχουν γίνει πολύ τρυφερά και η σούπα θα είναι έτοιμη.

3. Κατεβάζεις την κατσαρόλα από την φωτιά και βγάζεις όλα τα λαχανικά από την κατσαρόλα κρατώντας τον ζωμό.
4. Βάζεις τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα λιώνεις σε μικρές πάντα ποσότητες. Μόλις γίνουν πουρές τα βάζεις πάλι στην κατσαρόλα και τα αφήνεις να πάρουν άλλη μια βράση σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας. Μπορείς να σερβίρεις την κολοκυθόσουπα αμέσως αφού ρίξεις λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Μπείτε στο  Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

You may also like