Σούπα λαχανικών για detox

ΥΛΙΚΑ:
1 ή 2 καρότα
1 μεσαίο σε μέγεθος κρεμμύδι
1 ματσάκι σέσκουλα
φριζαρισμένο μαρούλι
2 κλωνάρια σέλινο
2 χούφρες φρέσκα φασολάκια
2 κολοκυθάκια
ένα φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλου
2 κονσέρβες με ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 φλυτζάνι ρύζι μπασμάτι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. με ιταλικά καρυκεύματα
φρέσκο ​​βασιλικό για το γαρνίρισμα
Παρμεζάνα για το γαρνίρισμα
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πρώτα ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας .Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα καρότα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο, αλλά και το σέσκουλο. Ξεφλουδίζουμε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια, όπως και τα πράσινα φασόλια . Ξεπλύνετε τα κι αφήστε τα να στραγγίξουν, μαζί και το φριζαρισμένο μαρούλι.

minestrone02Ρίξτε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια, σκόρδα, σέλερι και καρότα… Ρίξτε και λίγα καρυκεύματα από την Ιταλία και αφήστε τα να σωταριστούν για 5 λεπτά .

Προσθέστε τα πράσινα φασόλια για να σωταριστούν για άλλα δέκα λεπτά! Λίγο αργότερα και το φριζαρισμένο μαρούλι..(όπως το σπανάκι σε λίγο θα συρρικνωθεί)

Τώρα μπορείτε να προσθέσετε και το χυμό ντομάτας και την τριμμένη παρμεζάνα.Αφήστε τα να βράσουν για περίπου 20 λπετά, μην ξεχνάτε να τα ανακατεύετε!  Δοκιμάστε τα και ρίξτε αλάτι και πιπέρι, όπως και τον ζωμό κοτόπουλου.

Μία εναλλακτική αντί για αλάτι είναι να στύψετε λίγο λεμόνι..

Ρίξτε το ρύζι κι αφήστε το για 15 λεπτά, ύστερα τα κολοκυθάκια ! Μπορείτε να καλύψετε την κατσαρόλα κι αν χρειαστεί να ρίξετε λίγο νερό…

Μπορείτε να το σερβίρετε γαρνιριζοντάς το με βασιλικό και με παρμεζάνα. Είναι πεντανόστιμο και την επόμενη μέρα, ενώ μπορείτε να το διατηρήσετε  στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. Η ποσότητα που σας προτείναμε είναι για  5-6 μερίδες.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή

You may also like