Σούπα με μπύρα & τυρί

ΥΛΙΚΑ:
3 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 πρέζες αλάτι και πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μπουκάλι μπύρα ( ελαφριά μπύρα pilsner )
3 φλιτζάνια χωρίς λιπαρά, ζωμό κοτόπουλου
½ φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα με 2 % λιπαρά
¼ κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 ¼ φλιτζάνια τυρί τσένταρ κομμένο σε κυβάκια ή τριμμένο

*Για γαρνίρισμα:
ξεροψημένο μπέικον κομμένο
ψιλοκομμένο φρέσκο ​​σχοινόπρασο
κρουτόν

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια – υψηλή θερμότητα. Προσθέστε το κρεμμύδι , μαζί με μερικές πρέζες αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά . Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
Ανακατέψτε τη μπύρα και αφήνετε να πάρει βράση . Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 20 λεπτά , ή μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
beer-cheese-soup-1Προσεκτικά χύστε το μείγμα μπύρας και μισό ζωμό κοτόπουλου ( 1 ½ φλιτζάνια ), σε ένα μπλέντερ. Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι μπλέντερ είναι καλά κλεισμένο και τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα πάνω από το άνοιγμα στο καπάκι του μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
Βάλτε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε το υπόλοιπο 1 ½ φλιτζάνι ζωμό και αφήνετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.
Χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι και 1 φλιτζάνι γάλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Ανακατέψτε το αλεύρι και ρίχνετε σιγά σιγά το υπόλοιπο φλυτζάνι γάλα και το πιπέρι στη σούπα για να μην “κόψει”. Μαγειρεύετε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρά .
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά . Σταδιακά προσθέστε το τυρί …

Γαρνίρετε με όποια από τα υλικά σας ταιριάζουν…

Πηγή: εδώ

You may also like