Σπίτια με τα πιο ασυνήθιστα υλικά, στα πιο περίεργα μέρη….

Από μικρή κιόλας ηλικία όλοι μας ονειρευόμαστε να αποκτήσουμε ένα όμορφο σπίτι. Έχουμε σίγουρα στο μυαλό μας κάτι είτε υπαρκτό είτε όχι. Τι συμβαίνει όταν αυτό που ονειρεύεσαι δεν υπάρχει; Είναι απλό φτιάξ’ το μόνος σου! Αυτό έκαναν και οι ιδιοκτήτες στις παρακάτω φωτογραφίες…

 

1) Από σκουπίδια

3

Πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε ήδη ακούσει γι’ αυτό. Κι όμως, αυτή η φωλιά του χάους είναι ένα υπαρκτό μέρος, έστω και χωρίς το πιστολίδι και τους Ρώσους να προσπαθούν να ανατινάξουν τα πάντα. Η περιοχή χρησιμοποιήθηκε αρχικά κατά το 1800 σαν παράκτιο φρούριο. Το 1947 κάποιοι καταληψίες κατέλαβαν την περιοχή και δημιούργησαν αυτό το αρχιτεκτονικό τερατούργημα χρησιμοποιώντας ό, τι υλικά είχαν. Λόγω της θέσης τους αδυνατούσαν να προσλάβουν έναν αρχιτέκτονα να τους φτιάξει τα σπίτια, οπότε ιδού τα αποτελέσματα της δικής τους προσπάθειας…

2)Ένα παλιό αεροδρόμιο

2

Η πόλη του Barr Nunn, Wyoming, είναι χτισμένη σε ένα παλιό αεροδρόμιο, το Wardwell Field. Το 1954 ένας επιχειρηματίας αγόρασε μια τεράστια έκταση από την αμερικανική κυβέρνηση για να τα χρησιμοποιήσει ως ράντσο. Όμως, προς απογοήτευση των αλόγων, τελικά έγιναν μια ολόκληρη πόλη το 1982. Και μη νομίζεις ότι κάλυψαν τις λεπτομέρειες του αεροδρομίου. Οι δρόμοι έχουν τοποθετηθεί στους παλιούς αεροδιαδρόμους, ενώ τα παλιά υπόστεγα για τα αεροπλάνα μετατράπηκαν σε κτίρια. Δεν ξέρω ποιο είναι το φαγητό που συνηθίζουν να τρώνε οι κάτοικοι αλλά εύχομαι να είναι αυτά τα γευστικότατα φιστίκια σε συσκευασία.
3) Στη βουνοπλαγιά…

4

Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχεις κάνει για να βρεις επιτέλους λίγη ησυχία; Είμαι σίγουρη ότι αποκλείεται να ήταν κάτι τόσο ακραίο όσο αυτό. Το μέρος που απεικονίζεται είναι γνωστό ως Hanging Temple, και το 491 μ. Χ. χτίστηκε εκεί ένα μοναστήρι ώστε να είναι απομονωμένο. Μέχρι σήμερα, και για ένα κτίριο που είναι χτισμένο 1500 χρόνια πριν κρατιέται καλά! Οι κατασκευαστές των εν λόγω κτιρίων χρησιμοποίησαν πολύ σκληρό ξύλο και το στήριξαν πολύ βαθιά μέσα στους βράχους.
4 Στις χαραμάδες ενός απότομου βράχου

Αυτό σας φαινεται φυσιολογικό... περιμένετε να δείτε την επόμενη φωτογραφία!

Αυτό σας φαινεται φυσιολογικό… περιμένετε να δείτε την επόμενη φωτογραφία!

Τι λέτε τώρα;

Τι λέτε τώρα;

Παρόλο που οι κάτοικοι του Xuan Kong Si μπορεί να έχουν ένα καλό λόγο να μη φοβούνται τις πτώσεις βράχων, δεν το έχουν σαν κάτι κακό όπως οι κάτοικοι του Setenil de las Bodegas στην Ισπανία. Παρόλα αυτά, τα σπίτια τους και τα περισσότερα από τα κτίρια της πόλης είναι χτισμένα στις χαραμάδες των βράχων που περιβάλλουν την πόλη, και μερικά από αυτά ζυγίζουν πάνω από 1 εκατ. τόνους. Το παράξενο είναι ότι οι κάτοικοι επιλέγουν να ζήσουν εκεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια σαν μέρος της παράδοσής τους.
Πηγή: listeverse.com

You may also like