Σπιτική λεμονάδα, από την Πέπη Νικολοπούλου

Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκα την Πέπη Νικολοπούλου στο showroom του Aliceonboard.gr στα Πατήσια κι εκεί -πέρα από τα πιο ονειρεμένα παιδικά ρούχα- μας περίμενε ίσως η πιο γευστική homemade λεμονάδα που έχω πιει ever! Χωρίς υπερβολή… και η “οικοδέποινα” αντί να μου δώσει σε χαρτάκι τη συνταγή, μου είπε ότι μπορούσα να τη βρω ανετότατα στο blog της. Κι ιδού… αξίζει να την φτιάξετε και θα ξετρελάνετε όχι μόνο τους καλεσμένους, αλλά θα “εθιστείτε”!

Ιδού η συνταγή – πολύ απλή, γρήγορη και είναι οι ποσότητες που σας δίνω αρκούν για να γεμίσετε ένα μπουκάλι 1 λίτρου περίπου.

ΥΛΙΚΑ:
2 κούπες νερό
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1/2 κιλό ζάχαρη (εγώ έβαλα μόνο 1 περίπου κούπα)
5-6 μεγάλα λεμόνια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βράζετε το νερό μαζί με το ξύσμα σε μία κατσαρόλα για περίπου 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνετε το μείγμα ώστε να αφαιρέσετε το ξύσμα (σε κάποιες άλλες συνταγές διάβασα ότι το κρατούν). Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και βράζετε σε δυνατή φωτιά 5-8 λεπτά ώστε να γίνει σιρόπι. Αφαιρείτε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού. Αφήνετε λίγο να παγώσουν και μετά βάζετε το περιεχόμενο σε ένα γυάλινο μπουκάλι και στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα να την απολαύσετε (εσείς την αποφασίζετε) βάζετε σε ένα ποτήρι παγάκια και νερό και προσθέτε από το σιρόπι σας – εγώ βάζω αναλογία 1/3 σιρόπι, νερό!

Καλή απόλαυση!

You may also like