Σπιτικό παγωτό σοκολάτας, από τον Cool Artisan

Αν ψάχνετε ένα πρότζεκτ για αυτό το σαββατοκύριακο, η λύση έρχεται από τον Cool Artisan! Αυτή συνταγή για σπιτικό παγωτό σοκολάτας δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και χαρίζει πολλά “Μπράβο” από τους αγαπημένους σας…

ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα στιγμιαίο καφέ
  • 350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα
  • 50 γραμμ. τρίμμα σοκολάτας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο, το αλάτι, τον καφέ και τη βανίλια σε μπεν μαρί.
  • Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Processed with VSCOcam with t1 preset

  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
  • Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.
  • Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη αλλά κρύα πλέον σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει.
  • Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
  • Απαλά, με μία σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας.
  • Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.

Tip: Εγώ επιλέγω να χρησιμοποιήσω κουβερτούρα πραλίνα που δίνει μια μοναδική γεύση στο παγωτό!

 

ΠηγήCool Artisan

You may also like