Σπυράκι, βοήθεια!, από την Κατερίνα Σαρμονικά

9d1a78a8fa07e27f8145235093bf5ed3Ξυπνήσατε και αντικρίσαμε στον καθρέπτη σας ένα τεράστιο αντιαισθητικό σπυράκι, ενώ είναι πολύ σημαντική μέρα για εσάς, είτε έχοντας επαγγελματικό είτε προσωπικό ραντεβού; Εάν δεν έχετε πρόβλημα ακμής, αυτό συμβαίνει 1ον διότι έχει αλλάξει κάτι στις συνήθειες σας (αλλαγή στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε από την κρέμα μέχρι το σαμπουάν, αλλά και στη διατροφή σας, τον ύπνο σας, ή τυχόν φάρμακα), 2ον σε ορμονικές διαταραχές (ευρύτερη κατάσταση της υγείας),3ον κλιματολογικές αλλαγές (υγρασία, ξηρασία-αφυδάτωση, ήλιος), 4ον σε αυξημένο στρες και άγχος!

Μην επιχειρήσετε να το σπάσετε, μην το πειράξετε καν. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να το επιμολύνει, μεγαλώνοντας την φλεγμονή, αλλά θα σας δυσκολέψει περισσότερο και να το καλύψετε με makeup. Κάποια έξυπνα, πρακτικά, δοκιμασμένα tips για να το “εξολοθρέψετε”σταδιακά και να απορροφηθεί, με υλικά που όλες έχουμε σπίτι, σας δίνω παρακάτω. Όλα ειναι βασισμένα σε αντισυπτικές, αντιφλεγμονώδης, αντιμικροβιακές ιδιότητες έτσι ώστε άμεσα θα δείτε αποτέλεσμα υποχωρώντας η φλεγμονή.

1. Λεμόνι. Στάξτε μερικές σταγόνες.
2. Ντομάτα. Πολτός ντομάτας οχι πολύ υγρός για να στέκεται.
3. Σκόρδο. Φετουλες απο σκορδό ή τριμμένο.
4. Χαμομήλι. Αφέψημα.
5. Βαλσαμέλαιο. Σταγόνα απευθείας.
1. Ασπιρίνη. Διαλύεται σε λίγες σταγόνες νερού μια ασπιρίνη έτσι ώστε να γίνει παχύρευστος πολτός και να μπορεί να μείνει πάνω στο σπυράκι.
6. Αλάτι. Διαλυμένο σε νερό.
7. Οδοντόκρεμα.
8. Tea tree oil. Απευθείας σταγόνα. Θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προιοντα και φαρμακεία. Προσοχή! Όλα τα παραπάνω μπαίνουν μόνο πάνω στην φλεγμονή (σπυράκι) και οχι στην γύρο περιοχή, γιατι μπορεί να την ξηραίνουν – για αυτό ειναι σκόπιμη η χρήση μπατονέτας κατά την τοποθέτηση. Πολύ σημαντικό επίσης, να μην υπερβάλετε στην συχνότητα και στη διάρκεια. Τοποθετείτε 2 φορές την ημέρα 15′-30′ και έπειτα ξεπλένετε.

Δοκιμάστε πιο ταιριάζει σε εσάς καλύτερα και θα με θυμηθείτε!

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την Κατερίνα Σαρμονικά μπορείτε να  διαβάσετε εδώ και να κάνετε Like στην σελίδα της στο facebook

You may also like