Στο Ηρώδειο η τελευταία παράσταση για τις “Βάκχες”!

rouvasbakxesΣτη σκηνή του Ηρωδείου θα ερμηνεύσει για τελευταία φορά τον ρόλο του Διονύσου ο Σάκης Ρουβάς, μετά από μία απόλυτα επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία με τις «Βάκχες» του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η θεατρική παράσταση με τον Έλληνα καλλιτέχνη ολοκληρώνεται την Τετάρτη και την Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Οι «Βάκχες» πραγματοποίησαν 50 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν την πανελλαδική τους περιοδεία που ολοκληρώνεται με τις δύο αυτές παραστάσεις.

Οι «Βάκχες» από τα πληρέστερα και πιο ολοκληρωμένα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας διαβάστηκαν και αναπαρασταθήκαν με ένα νέο τρόπο που ανταποκρίθηκε στα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής μας με εξαιρετική επιτυχία.

Με βασικό στοιχείο της σκηνοθεσίας του Δημήτρη Λιγνάδη, ότι η μουσική, η «νέα , δρώσα μουσική», θα δονήσει το «εγκατεστημένο μόρφωμα», το πρόσωπο που θα υποδυθεί το Διόνυσο πρέπει να εκπροσωπεί το νέο, το τολμηρό, το ωραίο, αυτό που για τους σημερινούς θεατές μπορεί να γοητεύσει και να οδηγήσει « στην κυριαρχία της μουσικής επί του λόγου και της μέθης επί της λογικής». Έτσι επέλεξε για το Διόνυσο τον τραγουδιστή και ποπ είδωλο Σάκη Ρουβά και «κέρδισε το στοίχημα».

Οι «Βάκχες» αποτέλεσαν ίσως την πιο πολυσυζητημένη θεατρική παράσταση των τελευταίων ετών κερδίζοντας μεγάλη μερίδα κριτικών και κοινού και προσέλκυσαν πλήθος κόσμου ανά την Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας.

You may also like