Στο Παρίσι τα θρυλικά κοσμήματα του οίκου Chanel

Με αφορμή την 80η επέτειο της σειράς «Bijoux de Diamants» o θρυλικός οίκος Chanel παρουσιάζει στην 26η Μπιενάλε των Παρισίων τα πολύτιμα αριστοτεχνήματά του που χρονολογούνται από το 1932.

Η περίφημη συλλογή, σχεδιασμένη από την Mademoiselle Chanel, θα κοσμεί τις προθήκες της έκθεσης σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο σχεδιασμένο από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Πίτερ Μαρίνο μέσα στο επιβλητικό Grand Palais.

Η γυάλινη οροφή του κτιρίου θα μετατραπεί σε απαστράπτουσα πηγή φωτός αντανακλώντας την λάμψη αμέτρητων καρατίων από τα 183 εκθέματα γεμάτα από μαύρα και λευκά διαμάντια, πολύτιμα ζαφείρια και αριστοκρατικά ρουμπίνια.

Τα περίτεχνα δεσίματα, οι κλασσικές πέρλες και τα σιντριβάνια από πολύτιμους λίθους για τον λαιμό και το χέρι συμπληρώνονται από την πολυτελή σειρά από καρφίτσες σχεδιασμένες να ξεχωρίζουν.

Στην ιστορική συλλογή προστίθεται επίσης μια επιλογή από ρολόγια από την νέα σειρά «Mademoiselle Prive» αφιερωμένη στους αριστοτέχνες τεχνίτες του οίκου.

Η λαμπερή έκθεση, που πραγματοποιείται μία φορά κάθε δύο χρόνια υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συνδικάτου Αντικέρ, θα ανοίξει τις πύλες της για τους επίτιμους καλεσμένους της στις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ η είσοδος για το κοινό θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 23 του ίδιου μήνα.

Πηγή:http://www.nooz.gr/

You may also like