Στο παρθενικό event των ARTISANS γνωρίσαμε τον Γιάννη Ταλούμη της TAF

Πριν από μερικές Πέμπτες…αναβίωσε μια τάση που περιμέναμε 100 χρόνια, με το παρθενικό event των ARTISANS. Σε μια εποχή μαζικών υπηρεσιών, ασθματικής ταχύτητας και προϊόντων μιας χρήσης, οι Artisans πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα. Ο νέος θεσμός εστιάζει στην «τέχνη της βραδύτητας» και αναδεικνύει τους οραματιστές που δημιουργούν χειροποίητα κομψοτεχνήματα και προσφέρουν σπάνιες εμπειρίες.

Στο Artisanal της Κηφισιάς, ο δημιουργός των ARTISANS Κίμων Φραγκάκης υποδέχθηκε τον δημιουργό της TAF, Γιάννη Ταλούμη, ο οποίος μας μύησε στα μυστικά του καφέ και μας ταξίδεψε σε τροπικές φυτείες, εκεί όπου γεννιούνται τα πολύτιμα «κεράσια» του καφέ.
Ηθοποιοί όπως ο Ρένος Χαραλαμπίδης και ο Γιώργος Νανούρης, προσωπικότητες όπως η φωτογράφος Μάρα Δεσύπρη και ο δημιουργός του Yatzer Κώστας Βογιατζής και δεκάδες ακόμα άνθρωποι της τέχνης, των media και του επιχειρείν, βρέθηκαν στο πολυτελές όσο και μποέμ στέκι της Κηφισιάς που στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο 100 και πλέον ετών. Και είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στη μαγεία του εκλεκτού καφέ, του φίνου κασμίρ και να απολαύσουν το κορυφαίο ρούμι Zacapa 23, τόσο στην ατόφια μορφή του, όσο και σε ένα κοκτέιλ-έκπληξη με καφέ TAF.

Πλαισιωμένος από τα απαλότερα κασμίρια της Falconeri, του Ιταλικού brand που προσφάτως άνοιξε διώροφο κατάστημα στο Golden Hall, ο Γιάννης Ταλούμης μοιράστηκε με τους 100 τυχερούς προσκεκλημένους μικρές λεπτομέρειες που μόνο ένας μαιτρ του καφέ και φετιχιστής της ποιότητας γνωρίζει.
Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη γευσιγνωσία του φρεσκοκομμένου καφέ και να συζητήσουν για τα αρώματα διαφορετικών ποικιλιών. Ορισμένοι, όπως ο δημοσιογράφος και σεφ Ηλίας Μαμαλάκης έκαναν και τις δικές τους παρατηρήσεις από μικροφώνου ενώ όλοι κράτησαν σημειώσεις στην έντυπη γευστική «παλέτα» που είχαν στο τραπέζι τους.

Η φιλοδοξία του Γιάννη Ταλούμη εδώ και μια δεκαετία είναι, με αφετηρία την Ελλάδα, να δημιουργήσει ροφήματα που θα πρωταγωνιστούν στο περίφημο «τρίτο κύμα» του καφέ σε όλο τον πλανήτη. Για αυτό κάθε χρόνο τόσο τα χαρμάνια του όσο και οι baristi του βραβεύονται διεθνώς, ενώ ο ίδιος θεωρείται μια από τις πλέον σεβαστές προσωπικότητες της παγκόσμιας οικογένειας του καφέ.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον Κίμωνα Φραγκάκη που φορούσε το αργυρό pin των Artisans στο πέτο του Falconeri σακακιού του, να υποδέχεται τους καλεσμένους. Λίγο μετά τις 18:30 ο εμπνευστής του θεσμού κάλεσε στο πόντιουμ τον πρωταγωνιστή της βραδιάς για να του απονείμει το χρυσό pin των Artisans και να δοθεί το σήμα της προβολής ενός βίντεο – αφιερώματος στον Έλληνα πρωτοπόρο του καφέ. Στη συνέχεια, το μικρόφωνο πήρε ο Γιάννης Ταλούμης για να διευθύνει τη διαδικασία του cupping, δηλαδή της δοκιμής του καφέ και της εκπαίδευσης στην πρόσληψη των αρωμάτων και των γευστικών του αποχρώσεων.


Με την ολοκλήρωση της γευσιγνωσίας, η PR manager των Reserve Brands της Diageo Πηνελόπη Ζαούδη απευθύνθηκε στους 100 aficionados για να ξεδιπλώσει τις αξίες που συνδέουν το ultra premium ρούμι Zacapa 23 με τον εκλεκτό καφέ TAF. Μεταξύ άλλων, μάθαμε ότι στην περιοχή του Zacapa τα κεράσια του καφέ Finca Las Minas της Taf και τα βαρέλια του Zacapa 23, ακολουθούν αντίστροφες πορείες.

Τα κεράσια του καφέ που μεγάλωσαν στα ηφαιστειακά βουνά, κατεβαίνουν στα πεδινά για να στεγνώσουν, ενώ το παρθένο νέκταρ των ζαχαρότευτλων που γίνεται ρούμι ανεβαίνει στα υψίπεδα της περιοχής όπου η χαμηλή θερμοκρασία και η έλλειψη οξυγόνου επιβραδύνουν την ωρίμαση, χαρίζοντας πολυπλοκότητα και βάθος στο blend. Σύμφωνα με την τέχνη της βραδύτητας ή το «art of slow» όπως είναι το motto του Zacapa.

Η πρώτη συνάντηση των Artisans έκλεισε με την ομάδα του Artisanal να προσφέρει finger food με την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, ενώ η Reserve Brand ambassador της Diageo Άντζελα Μαριδάκη, πρότεινε ένα κοκτέιλ-έκπληξη με Zacapa, πικρή σοκολάτα Valhrona και κρύο καφέ Taf, ως επίλογο σε μια εξαιρετική βραδιά.

Τί είναι οι Artisans: Μια τάση που περιμέναμε 100 χρόνια Το νέο media brand παρουσιάζει τους σύγχρονους Αριστοτέχνες που δημιουργούν κομψοτεχνήματα με το χέρι και προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες και σπάνιες εμπειρίες. Όπως οι τεχνίτες της προ-βιομηχανικής εποχής έτσι και οι σημερινοί Artisans, δημιουργούν χειροποίητα προϊόντα και προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες με μεράκι και αφοσίωση, αναδεικνύοντας ένα αυθεντικό lifestyle με νόημα. Αφήνοντας τη δική τους σφραγίδα με δημιουργίες που έχουν διάρκεια, και εμπειρίες που γεννούν αναμνήσεις, κόντρα στην «fast food & fast fashion» φρενίτιδα του καιρού μας.

Αυτός είναι και ο ρόλος της νέας αυτής πρωτοβουλίας του Andro: να αναδείξει τόσο τους μάστορες των εφαρμοσμένων τεχνών και των παραδοσιακών επαγγελμάτων που έχουν απομείνει, αλλά κυρίως να φέρει στο προσκήνιο τους Artisans της νέας εποχής. Τους οραματιστές που δίνουν πνοή ποιότητας και μαστοριάς σε προϊόντα και υπηρεσίες, και κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη.

Η αρχή έγινε με τον δημιουργό της TAF Γιάννη Ταλούμη (δείτε εδώ το βίντεο), ενώ και άλλοι σύγχρονοι Artisans -όπως ο Βασίλης Μπουρτσάλας του Bespoke Athens και ο Άρης Βεζενές του εστιατορίου Vezené- θα παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες, στη νέα σειρά video & events που ξεδιπλώνει η Sophisticated Media, εκδότρια του Andro.gr.

Ακολουθείστε τους στο Facebook: The Artisans    / Instagram: The Artisans #artisansgr

Πηγή : Andro.gr 

 

You may also like