Συμβουλές από την Diane Von Furstenberg

a_3x-verticalΤο περιοδικό “Cut” εγκαινιάζει μία νέα στήλη για συμβουλές και τις πρώτες απαντήσεις δίνει η Diane Von Furstenberg. Μη μου πείτε ότι δεν ανυπομονείτε να διαβάσετε τι απαντά σε ερωτήσεις για το πρώτο ραντεβού και όχι μόνο. Οι απαντήσεις είναι χρήσιμες, διαφωτιστικές και “βγαλμένες” από την εμπειρία της, άρα έχουμε μόνο να μάθουμε!

Αγαπητή Diane, Πώς πρέπει να συμπεριφερθώ σε ένα πρώτο ραντεβού;

Diane Von Furstenberg :Μην το σκεφτείτε ως ένα ραντεβού. Απολαύστε τη συνάντηση με ένα νέο πρόσωπο, μάθετε ποιος είναι ο άνθρωπος αυτός. Ανακαλύψτε τον. Δημιουργήστε οικειότητα. Η οικειότητα δεν σημαίνει ότι πρόκειται να καταλήξετε στο κρεβάτι με κάποιον. Οικειότητα είναι προσοχή. Δώστε προσοχή στο πρόσωπο. Μην σκεφτείτε ότι “δεν είναι σωστό για μένα.” Ανακαλύψτε τον και αφήστε τον να σας ανακαλύψει. Μην έχετε καμία προσδοκία από μία πρώτη συνάντηση με ένα νέο πρόσωπο. Τα υπόλοιπα μπορεί να συμβούν, μπορεί και όχι. Αλλά είναι πάντα μια καλή ιδέα η έκπληξη! Όταν μου ζήτησε ο Barry δείπνο για πρώτη φορά πριν από 37 χρόνια, ετοίμασα ένα δείπνο στο σπίτι μου και τον εξέπληξα όταν ήρθε να με πάρει! Η έκπληξη είναι πάντα ευχάριστη!

Αγαπητή Diane, Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζητήσω για μια προαγωγή;

Τα πρώτα ερωτήματα που πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας, ” Το αξίζω;” και “Γιατί;” Να είσαστε σκληροί με τον εαυτό σας, ενώ του κάνετε αυτές τις ερωτήσεις. Αν νομίζετε ότι το αξίζετε, τότε κάντε το βήμα και εξηγείστε το λόγο. Πηγαίνετε με θετική σκέψη και μόνο για θετικά αποτελέσματα. Εξηγήστε ότι αξίζετε την προαγωγή. Εάν είστε απολύτως βέβαιοι ότι το αξίζετε, θα την πάρετε. Επειδή εργάζομαι για τον εαυτό μου από τότε που ήμουν 22, δεν θα μπορούσα να πάω και να ζητήσω μια προαγωγή, αλλά συχνά έπρεπε να κάνω παρουσιάσεις και να “πουλώ” τον εαυτό μου. Μερικές φορές απορρίφθηκα και προσπαθούσα πάντα να μετατρέψω την απόρριψη σε κάτι θετικό. Δεν είναι εύκολο, αλλά σχεδόν πάντα υπάρχει μια καλύτερη ευκαιρία που κρύβεται πίσω. Το μάθημα που πήρα από αυτές τις απορρίψεις είναι να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο!

You may also like