Συμβουλές για τέλειο και ασφαλές μαύρισμα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς να πετύχετε το τέλειο μαύρισμα; Η μπρονζέ επιδερμίδα είναι συνήθως ένδειξη υγείας και ευεξίας και μπορεί να επιτευχθεί εύκολα χωρίς τα ακριβά σολάριουμ. Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα «ηλιοκαμένο» look ως καλωσόρισμα του καλοκαιριού, το υπαίθριο μαύρισμα με τη βοήθεια του φυσικού φωτός του ήλιου μπορεί να σας χαρίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όπως καθένας μπορεί να σας πει, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, αλλά ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές μπορείτε να εξασφαλίσετε μια ασφαλή, δωρεάν και ευχάριστη μέθοδο μαυρίσματος.

Πολλοί χρησιμοποιούν το σολάριουμ, που αποτελεί μια επιλογή για όσους ζουν σε περιοχές όπου μονίμως έχει συννεφιά ή δεν μπορούν να αντέξουν τις λίγες ώρες έκθεσης στον ήλιο προκειμένου να μαυρίσουν. Ωστόσο, το φυσικό μαύρισμα δίνει πολύ πιο φυσικό αποτέλεσμα και δεν κοστίζει χρήματα από την τσέπη σας. Κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού είναι συνηθισμένο θέαμα να βλέπεις ανθρώπους να μαυρίζουν στις παραλίες, αλλά ένα υγιές μαύρισμα μπορεί να επιτευχθεί ανά πάσα στιγμή που ένας άνθρωπος είναι έξω και το δέρμα του είναι εκτεθειμένο. Ακόμα και το παιχνίδι, το κάμπινγκ και οι εργασίες στην αυλή μπορούν να οδηγήσουν στο μαύρισμα – και μάλιστα χωρίς τον επιπρόσθετο κίνδυνο να αποκοιμηθεί και να είναι εκτεθειμένος στον ήλιο περισσότερη ώρα από ότι συνίσταται.

Απολέπιση
Πολλοί διάσημοι έχουν συνδέσει την απολέπιση με το εκπληκτικό τους μαύρισμα. Η διαδικασία της απολέπισης απομακρύνει το νεκρό δέρμα από το σώμα του ατόμου, αντικαθιστώντας το με μια νέα και υγιή εξωτερική στιβάδα δέρματος. Ένα απαλό τρίψιμο με ένα σφουγγάρι και μια απολέπιση σώματος πριν την εφαρμογή του αντηλιακού θα κάνει το μαύρισμα να διαρκέσει περισσότερο.

Αντηλιακή προστασία
«Αντηλιακό;» Ναι, όσο αντίθετο κι αν ακούγεται, το αντηλιακό είναι ένα σημαντικό μέρος του μαυρίσματος. Αντηλιακά με δείκτη προστασίας 10-15 είναι ιδανικά για όσους θέλουν να μαυρίσουν καθώς προστατεύουν το δέρμα από τις επικίνδυνες ακτίνες και επιτρέπουν στο μαύρισμα να επιτευχθεί σταδιακά απαλλάσσοντάς μας από τα ηλιακά εγκαύματα ή το κοκκινωπό μαύρισμα. Σιγουρευτείτε ότι καλύπτετε ομοιόμορφα όλα τα σημεία του σώματος που είναι εκτεθειμένα για να αποφύγετε ένα ανομοιογενές μαύρισμα.

Υπομονή
Ένα υγιές και φυσικό μαύρισμα θέλει χρόνο για να επιτευχθεί. Μια έως δυο ώρες τη μέρα αρκούν για τους περισσότερους ανθρώπους, και θα αφήσουν το μαύρισμα να «χτιστεί» μόνο του. Ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος συνιστά να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο κατά τις ώρες αιχμής (γενικά από τις 10 πμ έως τις 2 μμ.), το μαύρισμα εκείνες τις ώρες μπορεί να είναι βαθύτερο ή ακόμα και να προκληθεί ηλιακό έγκαυμα.

Ομοιόμορφο μαύρισμα
Αν επιδιώκετε ένα ομοιόμορφο μαύρισμα, σιγουρευτείτε ότι εκθέτετε εξίσου όλα τα μέρη του σώματος στον ήλιο. Ξαπλώστε ανάσκελα για 45 λεπτά και μπρούμυτα για 10 λεπτά και το μαύρισμα στην πλάτη σας θα γίνει πιο βαθύ. Ακόμη, σιγουρευτείτε ότι εκθέτετε πλήρως όλες τις περιοχές που θέλετε να είναι μαυρισμένες.

Μετά το μαύρισμα
Ένα σύντομο ντους μετά από την έκθεση στον ήλιο θα βοηθήσει να απομακρύνετε όλο το αντηλιακό και να ενυδατώσετε το δέρμα. Το ξηρό δέρμα είναι ανθυγιεινό και μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα. Ένα ήπιο τρίψιμο με μια πετσέτα είναι συνήθως αρκετό για να αφαιρέσετε το αντηλιακό και να εμποδίσετε να ξεφλουδίσει το μαύρισμά σας. Αμέσως μετά το ντους εφαρμόστε μια καλή ενυδατική κρέμα για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο και απαλό.

Πώς να παρατείνετε το μαύρισμα
Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα και με την κατάλληλη φροντίδα για το δέρμα σας, ένα μαύρισμα που διαρκεί μπορεί να επιτευχθεί με λίγη μόνο προσπάθεια. Για τους χειμερινούς μήνες, όπου το φως του ήλιου είναι σπάνιο ή δεν αποτελεί επιλογή, υπάρχουν κρέμες μαυρίσματος που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συμπληρώσουν το φυσικό μαύρισμα. Διατηρώντας το δέρμα σας υγιές και θρέφοντάς το με σωστή διατροφή και ενυδάτωση πετυχαίνετε τη διατήρηση του μαυρίσματός σας με τον πιο εύκολο τρόπο.

You may also like