Συμβουλές για τα vintage ρούχα!

ce7d85614ad3af5aeb05639af6801067Το ξέρετε και το έχετε καταλάβει ότι αγαπάμε τα vintage. Επίσης βλέπουμε όλο και περισσότερο να τα προτιμούν. Πολλές γυναίκες αγαπούν την εμφάνιση τους μέσα σε αυτά και την ποιότητα τους, άλλες συλλέγουν vintage λόγω της αξίας τους. Είναι εύκολο να διαλέξετε τι θα αγοράσετε, εξαρτάται από το τι σας αρέσει και τι σας ταιριάζει, ωστόσο καλό θα είναι πάρετε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μια υπέροχη ντουλάπα με vintage θησαυρούς.

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
Επειδή είναι δύσκολο πολλές φορές να μεταποιηθούν, φροντίστε να τα αγοράσετε στο σωστό μέγεθος! Με αυτόν τον τρόπο δεν θα απογοητευτείτε όταν το υπέροχο φόρεμα και τα παπούτσια που διαλέξατε, αποδειχθούν πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά… Πάντα να ελέγχετε τις διαφορές στα μεγέθη, κυρίως όταν αγοράζετε μέσω internet.

H ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Τα vintage ρούχα μπορεί να μην έχουν διατηρηθεί υπό τις καλύτερες συνθήκες. Έτσι, μπορεί να παραλάβετε ένα κομμάτι που έχει τρύπες ή που να καταστραφεί στο πρώτο πλύσιμο. Ενα φερμουάρ μπορεί να είναι κατεστραμμένο, μια κηλίδα στη μέση, εάν δεν μπορείτε να το καθαρίσετε ή μεταποιήσετε, θα πιάνει απλά χώρο στη ντουλάπα σας!

1_sizingΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ
Περιστασιακά θα συναντήσετε ρούχα που είναι σαν καινούργια ή είναι σχεδόν αφόρετα και από εκλεκτής ποιότητας υφάσματα. Μπορεί να ήταν σωστά διατηρημένα υπό τις κατάλληλες συνθήκες για δεκαετίες. Συνήθως όλα τα vintage έχουν κάποια σημάδια φθοράς, οπότε να είσαστε προσεκτικοί και «καχύποπτοι» με τα ρούχα που σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ
Ξέρετε τι είδους φροντίδα απαιτούν τα ρούχα σας. Τα περισσότερα ενδύματα των δεκαετιών ’60, ’70 ή ’80 μπορούν να πλυθούν χωρίς ταλαιπωρία και για αυτό, είναι επειδή είναι κατασκευασμένα από πιο εξελιγμενης ποιότητας υφάσματα. Είναι όμως πολύ πιθανό κάποια να χρειαστεί να πλυθούν στο χέρι ή με στεγνό καθάρισμα.

4_good-pieces-costΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Με το γίνετε φίλοι με τον ιδιοκτήτη του τοπικού καταστήματος μπορεί να κερδίσετε πολλά! Για παράδειγμα μπορείτε να αποκτήσετε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα των ρούχων και των υφασμάτων, για την κατασκευή τους αλλά και για την συντήρηση τους. Επίσης με αυτό τον τρόπο θα έχετε άμεση ενημέρωση για την παραλαβή των νέων προϊόντων!

You may also like