Συμβουλές μακιγιάζ για γυναίκες με γυαλιά

Εάν φοβάστε ότι το μακιγιάζ στα μάτια σας θα χαθεί πίσω από τα γυαλιά οράσεως, δεν είστε μόνες, ούτε οι μόνες. Ευτυχώς, το ταμπού που ήθελε το συγκεκριμένο αξεσουάρ να φοριέται μόνο πίσω από τις κλειστές πόρτες, έχει παρέλθει και πλέον πολλοί είναι εκείνοι που τα προτιμούν έναντι των φακών επαφής, για να προσθέσουν έξτρα πόντους στο στυλ τους. Στην πραγματικότητα, η χρήση γυαλιών προσφέρει πιο ξεκούραστη όραση και μεγαλύτερο οπτικό φάσμα, καθώς μπορείτε να παίξετε περισσότερο με προϊόντα και εφαρμογές που μπορεί να αισθάνονται βαριά στις περιπτώσεις των φακών.

Εφόσον τα γυαλιά που φοράτε μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι αντιλαμβάνονται το βάθος και τη διάσταση των ματιών σας, μια σκιά που θα τονίσει την κόγχη του ματιού σας, θα δώσει μια εντελώς διαφορετική ένταση στο βλέμμα σας (η κόγχη είναι το σημείο όπου η κορυφή του βλεφάρου και του οστού του φρυδιού σας συναντιούνται σε μια εσοχή). Χρησιμοποιήστε ένα ουδέτερο χρώμα στο κινητό βλέφαρο και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα σκούρο καφέ, μοβ ή ακόμα και μαύρο στην κόγχη σας για να δημιουργήσετε μια σκιά, προσθέτοντας βάθος.

Χρησιμοποιήστε λάμψεις κάτω από τα φρύδια αλλά και στην εσωτερική γωνία των ματιών. Θα βοηθήσει τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα και φωτεινότερα. Επιλέξτε ένα χρώμα που θα κάνει αντίθεση σε σχέση με εκείνα που επιλέξατε για το υπόλοιπο μακιγιάζ των ματιών σας, όπως είναι το σαμπανιζέ ή το γυαλιστερό γκρι αντίστοιχα.

Ανησυχώντας ότι τα γυαλιά σας, κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται πιο κοντόφθαλμα, επεκτείνετε τη γραμμή των ματιών σας επεκτείνοντας την ουρά του eyeliner. Τα περισσότερα γυαλιά ξεφεύγουν αρκετά από τα μάτια σας, στα πλαϊνά, οπότε σας δίνουν την ευκαιρία να κάνετε το cat eye look, χωρίς να δείχνει άγριο.

Τα γυαλιά λειτουργούν ήδη ως πλαίσιο, οπότε βεβαιωθείτε ότι η πραγματική κορνίζα των ματιών σας, δηλαδή τα φρύδια σας, είναι βουρτσισμένα και γεμισμένα. Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε. Τονίστε τα όπως ακριβώς θα τα τονίζατε και σε κάθε άλλη περίπτωση. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι φρυδιών και στην συνέχεια τιθασεύστε τις τρίχες με μια μάσκαρα.

You may also like