Συμβουλές με διαχρονική σημασία και χρήσιμες σε κάθε ηλικία!

images (1)Είναι πολλές οι φορές που θέλουμε να δώσουμε συμβουλές είτε σε άλλους, είτε στον εαυτό μας και δεν βρίσκουμε τι να πούμε. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο  δεν βλάπτει να κοιτάξουμε προς τις διαχρονικές ατάκες που όλοι έχουμε ακούσει αλλά πότε δεν τους έχουμε δώσει την σημασία που χρειάζεται, γιατί πιστεύουμε ότι εμείς ξέρουμε καλύτερα από τους άλλους ( τους παλιούς) .  Οι παρακάτω συμβουλές θα μπορούσαν να αποτελέσουν και ένα γενικό οδηγό, για εσάς πρώτα και έπειτα για αγαπημένους σας όταν σας ζητούν βοήθεια!

«Τα πράγματα είναι πάντα καλύτερα το πρωί»

Αυτή η συμβουλή έχει πραγματικά πολύ μεγάλη σημασία, σκεφτείτε μόνο τις φορές που αποφασίσατε να δώσετε χρόνο σε ότι σας απασχολεί και να το δείτε πιο ψύχραιμα στο φως της μέρας. Είναι το αντίστοιχο με αυτό που λένε στα αγγλικά: “sleep on it”

Ο ύπνος δίνει προοπτική και το πρωί ρίχνοντας φως στο γεγονός, τα πράγματα δείχνουν τελείως διαφορετικά, εξάλλου κάθε πρωί προσφέρει ένα νέο ξεκίνημα. Το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε μερικές φορές με ηρεμία και λογική  είναι απλά να κοιμηθούμε, ώστε την επόμενη μέρα να μπορούμε να δούμε τα πράγματα .

«Δώστε περισσότερα, ζητήστε λιγότερα!»

Σίγουρα δεν είναι πάντα εύκολο να ζητάμε λίγα, αλλά μπορούμε να το καλλιεργήσουμε, όπως και το να δίνουμε και να δίνουμε πολλά σε όλους τους ανθρώπους γύρω μας! Λατρεύω αυτό το κομμάτι των συμβουλών , γιατί μου θυμίζει ότι δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να δίνουμε ο ένας στον άλλο. Αντί να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας και πως να εκμεταλλευτούμε μία κατάσταση,  καλό θα ήταν να δοκιμάσουμε να σκεφτούμε: «Ποιος ξέρω ότι έχει ανάγκη από κάτι, και πώς μπορώ να βοηθήσω;» Αυτό θα βάλει το μυαλό σας να εστιάσετε σε κάτι που είναι πραγματικά σημαντικό, και στο πώς θα βοηθήσετε κάποιον άλλο. Μόλις δείτε την ευγνωμοσύνη και ευτυχία, θα νιώσετε την μεγαλύτερη χαρά που μπορείτε να φανταστείτε!

images (2)«Σταματήστε να ανησυχείτε τόσο πολύ!»

Αυτή η συμβουλή είναι τόσο απλή, αλλά και τόσο δύσκολο στην εφαρμογή της! Όλοι μας συχνά πιστεύουμε ότι αν ανησυχούμε αρκετά μπορούμε να αλλάξουμε τις καταστάσεις και να λυθούν τα προβλήματά μας. Έτσι σπαταλούμε όλη μας την καλή ενέργεια σε κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει. Είναι καιρός λοιπόν να  σταματήστε να ανησυχείτε τόσο πολύ για όσα δεν ελέγχετε! Αντί να φορτώνετε τον εαυτό σας με μία σειρά από “χαζές” ανησυχίες, , εστιάστε σε αυτό που μπορείτε να κάνετε τώρα για να αλλάξετε την κατάστασή σας.Να έχετε στο μυαλό σας ότι τα πράγματα θα λειτουργήσουν με κάποιο τρόπο, και πίστεψε το.

«Να είσαστε μετριοπαθής σε όλα!»

Τα πάντα με μέτρο, ή όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών «Παν μέτρον άριστον!» Μάλιστα είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσουμε τις αποφάσεις μας με ισορροπία. Για παράδειγμα, αν κάνετε μία δίαιτα καλό θα είναι να τρώτε πάντα με μέτρο και να μην λιμοκτονείτε! Αν έχετε ένα συγκεκριμένο ποσό για να ξοδέψετε, να το έχετε στο μυαλό σας και μην ξεφεύγετε αγοράζοντας ό, τι βρείτε μπροστά σας!

«Θα περάσει και αυτό»

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως ακόμα και το πιο μεγάλο πρόβλημα ξεπερνιέται. Μόλις το συνειδητοποιήσετε αυτό αμέσως θα νιώσετε πιο δυνατοί και πιο ικανοί για να ανταπεξέλθετε στο κάθε τι. Να θυμάστε ότι  «θα περάσει κι αυτό» και ότι μετά από κάθε καταιγίδα βγαίνει πάντα ο ήλιος και το ουράνιο τόξο με τα χρώματα του!

large (1)

You may also like