Συνταγές ομορφιάς, διαφορετικές…. από τις συνηθισμένες,από τη Λίνα Γριβογιάννη

Υπάρχουν τόσες συμβουλές ομορφιάς που δεν ξέρεις ποιά να διαλέξεις, ποιά είναι σωστή και ποιά λάθος. Υπάρχουν όμως εκείνες που είναι τεκμηριωμένες, χρήσιμες και σίγουρα μπορείτε να τις ακολουθήσετε εύκολα και χωρίς κόπο. Μπορείτε να τις δοκιμάσετε κι ίσως να τις βάλετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα…

Συμβουλή #1
Γιορτάστε αυτό που “έχετε”, καμιά ζωή δεν είναι εύκολη, γι’ αυτό η συμβουλή που έδωσε η γιαγιά κάποια στιγμή στην εγγονής της, την Jean που διαμαρτυρόταν για το πόσο άσχημα είναι όλα επάνω της, ήταν “Έχεις μόνο μία ζωή μην την σπαταλάς ανησυχώντας για ότι δεν σου αρέσει στον εαυτό σου. Γιόρτασε ό,τι έχεις γιατί είναι όμορφο». Τι άλλο λοιπόν καλύτερο, από το να βλέπετε από μόνες σας τον εαυτό σας όμορφο.

Συμβουλή #2
Εκτιμείστε αυτό που είσαστε, σταματήστε να νιώθετε μειονεκτικά , για το ύψος, το βάρος σας ή ό,τι άλλο σας απασχολεί. Η Rannella είναι πολύ μικροκαμωμένη αλλά ο πατέρας της, της έμαθε ότι ανεξάρτητα από το ύψος της θα πρέπει να στέκεται ψηλά, να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της και να αισθάνεται ότι είναι πιο ψηλή από τους άλλους, γιατί είναι καλύτερος άνθρωπος.

Συμβουλή #3
Η Mary Lupo είναι δερματολόγος, όταν ήταν έφηβη όμως άκουσε μία συμβουλή από μία κυρία που πουλούσε καλλυντικά και δεν την ξέχασε πότε, «Κάθε θεραπεία που κάνετε στο πρόσωπο σας, να την κάνετε και στο λαιμό σας.» Η ίδια υποστηρίζει ότι ήταν ίσως η πιο σωστή συμβουλή ομορφιάς που της έχουν δώσει, την οποία δυστυχώς όμως άργησε να ακολουθήσει, αλλά πότε δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε, οτιδήποτε.

Συμβουλή #4
Όταν ήταν μικρή η Anne είχε πάει με την μαμά της σε ένα από τα μαθήματα μακιγιάζ της Elizabeth Arden. Η αισθητικός εκεί δεν τους έδειξε μόνο πώς να βάζουν σωστά το ρουζ και να βάφονται με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και τους δίδαξε το «Less is more». Όσο λιγότερα προϊόντα μακιγιάζ χρησιμοποιείτε τόσο πιο καλό είναι για το δέρμα σας. Όχι μόνο γιατί το μακιγιάζ σας θα είναι πιο φυσικό και πιο όμορφο, αλλά γιατί τα πολλά προϊόντα μαζί βλάπτουν το δέρμα.

Συμβουλή #5
«Μόδα είναι ό,τι σας ταιριάζει περισσότερο», και αυτό είναι αλήθεια στο θέμα των μαλλιών και των ρούχων. Να είσαστε πάντα κοντά σε αυτό που ταιριάζει στο ύφος σας, στο πρόσωπο σας και στον τρόπο ζωής σας.
“Αυτό που φαίνεται καλύτερο για εσάς τότε μάλλον θα είναι”, λέει η κομμώτρια Lisa Chiccine.

Συμβουλή #6
Η συνιδιοκτήτρια της εταιρείας καλλυντικών Caudalie έχει την τελευταία συμβουλή κατευθείαν από την μητέρα της, «… η μαμά μου με δίδαξε ότι το κλειδί για μία κομψή εμφάνιση είναι τα λαμπερά μαλλιά. Όταν τα μαλλιά μου είναι θαμπά έχω μία συνταγή για να τα επαναφέρω. Αναμείξτε έναν κρόκο αυγού, δύο κουταλιές της σούπας ρούμι, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και δυο κουταλιές της σούπας λάδι από κουκούτσια σταφυλιού. Έπειτα απλώστε το μείγμα πάνω στα μαλλιά σας και κάντε τους ελαφρύ μασάζ μετά τυλίξτε το κεφάλι σας με μία ζέστη πετσέτα για 30 λεπτά. Αφαιρέστε την πετσέτα και ξεπλύνετε πολύ καλά. Τα μαλλιά σας θα είναι τόσο γυαλιστερά και λαμπερά που η ταλαιπωρία αξίζει τον κόπο.»

Όπως καταλάβατε οι συμβουλές που προηγήθησαν έχουν περάσει από τα απαραίτητα τεστ που χρειάζεται και έχουν αποτελεσματικότητα 100%. Μήπως ήρθε λοιπόν η εποχή να ακούσουμε μία γιαγιά, μία μαμά, έναν άνθρωπο σοφότερο και περισσότερο έμπειρο από εμάς; Σκεφτείτε το πράξετε και ανάλογα.

You may also like