Σύμπτωση η “αυλαία” για το “House Of Cards” με το coming out του Kevin Spacey;

Η επιτυχημένη σειρά του Netflix ολοκληρώνεται το 2018 με την έκτη σαιζόν.

Πρόκειται για το ζευγάρι που το τηλεοπτικό κοινό ανά τον κόσμο λάτρεψε… να μισεί. Το ζεύγος Underwood, έπειτα από μία πορεία πέντε ετών στην προσπάθεια να διεκδικήσει την απόλυτη εξουσία φτάνει στο τέλος της διαδρομής, καθώς το Netflix ανακοίνωσε πως η έκτη σαιζόν του πολιτικού δράματος “House Of Cards” που θα προβληθεί το 2018 θα είναι κι η τελευταία.

Η απόφαση έρχεται μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη πως ο Kevin Spacey είχε προσπαθήσει προ τριακονταετίας να εκμεταλλευτεί σεξουαλικά τον τότε δεκατετράχρονο Anthony Rapp, πλέον πρωταγωνιστή της νέας σειράς “Star Trek: Discovery”. Ο ίδιος ο Spacey, μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, προχώρησε σε δηλώσεις απολογιών (για την ακρίβεια ζήτησε μεν συγνώμη, αλλά απέδωσε το συμβάν στο ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ) αλλά και στην αποκάλυψη πως είναι ομοφυλόφιλος.

Η ανακοίνωση του βραβευμένου με Oscar ηθοποιού, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς πολλοί τον κατηγορούν όχι μόνο για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και πως χρησιμοποιεί το σεξουαλικό του προσανατολισμό ως δικαιολογία για το συμβάν, προσβάλλοντας έτσι μάλιστα την LGBT κοινότητα. Αρκετοί, μάλιστα, ανέφεραν πως τέτοια αντιμετώπιση παραπέμπει στο τηλεοπτικό του alter ego, τον Frank Underwood.

Το “House Of Cards” θεωρείται το “βαρύ πυροβολικό” της συνδρομητικής πλατφόρμας του Netflix  και μάλιστα μέχρι και φέτος είχε πάντα περίοπτη θέση σε υποψηφιότητες για βραβεία Emmy και Χρυσές Σφαίρες, παρά τη λεγόμενη “κοιλιά” που έκανε κατά την πέμπτη σαιζόν.

Το αν η απόφαση του Netflix να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο του “House Of Cards” οφείλεται στις πρόσφατες αποκαλύψεις αναφορικά με τον Kevin Spacey ή αν ήταν προγραμματισμένο δεν είναι (ακόμη τουλάχιστον) ξεκάθαρο. Η αλήθεια, όμως, είναι πως ο συγχρονισμός των δύο ανακοινώσεων μάλλον βάζει σε σκέψεις.

Πώς θα λήξει, άραγε, η ιστορία του Frank και της Claire Underwood; Και τι έπεται για τον Kevin Spacey από τούδε και στο εξής; Υποθέτω ο χρόνος θα δείξει…

You may also like