Σύντομα στους κινηματογράφους…

Οι επόμενες μέρες του καλοκαιριού γεμίζουν με σημαντικές κινηματογραφικές ταινίες. Από αυτή την Πέμπτη και μέχρι το τέλος του Αυγούστου ακολουθεί ‘παρέλαση’ αγαπημένων comic ηρώων, διασήμων σεφ και δικτατόρων στη μεγάλη οθόνη.

The Amazing Spider-Man (Περιπέτεια Φαντασίας)
Ο Πίτερ Πάρκερ είναι ένας συνεσταλμένος έφηβος με σοβαρά προβλήματα προσαρμογής στη σχολική του καθημερινότητα, αφού καθημερινά, αποτελεί το αντικείμενο χλευασμού ενός γεροδεμένου συμμαθητή του. Κρυφά ερωτευμένος με τη συμμαθήτριά του, Γκουέν Στέισι, κόρη του αρχηγού της αστυνομίας, ο Πίτερ θα βρεθεί προ εκπλήξεως, όταν κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής εκδρομής στο μουσείο φυσικής ιστορίας, θα δεχτεί το δάγκωμα μιας ραδιενεργής αράχνης, η οποία σε χρόνο ρεκόρ θα μεταλλάξει το DNA του. Εκεί γεννιέται ο θρυλικός Spider-Man. Η ταινία κυκλοφορεί και σε 3D.
Πρωταγωνιστούν οι: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Martin Sheen.

 

 

 

 

The Dictator (Κωμωδία)
Ο γνωστός κωμικός Sacha Baron Cohen, ενσαρκώνει τον δικτάτορα, Στρατηγό Ναύαρχο Αλαντίν, ο οποίος προσπαθεί να αποτρέψει κάθε απόπειρα εγκαθίδρυσης της δημοκρατίας στη χώρα του, το Βορειοαφρικανικό κρατίδιο Γουαντίγια, που τόσο … στοργικά καταπιέζει! Πρόκειται για μια πολιτική σάτιρα, στην οποία αναμειγνύεται και ο Ομπάμα.
Πρωταγωνιστούν οι: Sacha Baron Cohen, Anna Faris, Ben Kingsley

 

 

 

 

 

 

Safe (Περιπέτεια)
Ο Λουκ Ράιτ, ένας παλαιστής του κυκλώματος μεικτών πολεμικών τεχνών, ζει μια ζωή αγώνων ρουτίνας μέχρι την ημέρα που θα «πουλήσει» έναν στημένο αγώνα. H Ρώσικη Μαφία θα δολοφονήσει την οικογένειά του και θα τον αφήσει να περιπλανιέται στους δρόμους της Νέας Υόρκης, απόκληρος, στοιχειωμένος από τις ενοχές, ταλανισμένος από την επίγνωση ότι πάντα θα τον παρακολουθούν και με τη βεβαιότητα ότι όποιος τον ξαναπλησιάσει συναισθηματικά θα βρεθεί νεκρός. Όταν όμως θα συναντήσει μια δωδεκάχρονη Κινέζα, την Μέι, που καταδιώκεται από τους ίδιους ανθρώπους που σκότωσαν τη γυναίκα του, ο Λουκ θα αναλάβει δράση και θα εμπλακεί ενεργά σε έναν πόλεμο. Στην πορεία, θα συνειδητοποιήσει ότι η Μέι δεν είναι ένα απλό κορίτσι, αλλά μια ορφανή μαθηματική διάνοια που έχει αναγκαστεί να δουλέψει για την Τριάδα ως «λογίστρια».
Πρωταγωνιστούν οι: Jason Statham, Catherine Chan, Robert John Burke

 

 

 

Comme Un Chef-The Chef (Κωμωδία)
Ο Τζάκι είναι λάτρης της υψηλής κουζίνας. Είναι αυτοδίδακτος, ταλαντούχος αλλά και εξαιρετικά πεισματάρης. Ο διάσημος σεφ Αλεξάντρ Λαγκάρντ (Ζαν Ρενό) είναι σε διαμάχη με τον Στάνισλας Μάτερ, τον νέο διευθυντή του ομίλου που διευθύνει το εστιατόριό του, Cargo Lagarde. Ο Μάτερ δολοπλοκεί προκειμένου να τον κάνει να χάσει ένα αστέρι στον επόμενο Οδηγό Εστιατορίων, ώστε να τον αντικαταστήσει με κάποιον νεότερο και πιο «σύγχρονο» σεφ, ο οποίος ασπάζεται τη χημική και τη μοριακή κουζίνα που αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα. Ο Στάνισλας Μάτερ ξεκινά απολύοντας ένα-ένα τα μέλη της ομάδας του Λαγκάρντ. Ο Λαγκάρντ αρχίζει να ξεμένει από ιδέες για το νέο του μενού, το οποίο πολύ σύντομα θα έρθουν να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν οι κριτές του Οδηγού… Ο Αλεξάντρ αναζητά απεγνωσμένα έναν βοηθό ώστε να ανταπεξέρθει με τα δύο γεύματα που καλείται καθημερινά να σερβίρει το εστιατόριο. Και τότε, κατά τύχη θα γνωρίσει τον Τζάκι.

Πρωταγωνιστούν οι: Jean Reno, Michaël Youn, Raphaëlle Agogué

 

 

Special Forces( Πολεμική Περιπέτεια)
Η Έλσα Καζανόβα, γαλλίδα δημοσιογράφος, πέφτει θύμα απαγωγής των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν. Το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, θα αναθέσει σε μια ομάδα επίλεκτων στρατιωτών μια ριψοκίνδυνη αποστολή: να την ελευθερώσει πριν την επικείμενη εκτέλεση της.
Πρωταγωνιστούν οι: Diane Kruger, Djimon Hounsou

 

 

 

 

 

 

The Dark Night Rises (Περιπέτεια Φαντασίας)
Η τριλογία του Κρίστοφερ Νόλαν για τον Σκοτεινό Ιππότη φτάνει στο τέλος της, τον Ιούλιο του 2012, με το “The Dark Knight Rises”. Τέσσερα χρόνια μετά τον καλλιτεχνικό και εισπρακτικό θρίαμβο του “Σκοτεινού Ιππότη”, ο Νόλαν υπόσχεται να προσθέσει μια ακόμη σπουδαία σελίδα στην ιστορία ενός από τους πιο δημοφιλείς κόμικ ήρωες.

Πρωταγωνιστούν οι: Christian Bale, Liam Neeson, Tom Hardy, Anne Hathaway, Morgan Freeman, Marion Cotillard κ.α

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.villagecinemas.gr

You may also like