Ταινίες που μας “ανοίγουν την όρεξη”!

food-in-filmΥπάρχουν πολλές ταινίες όπου οι βασικές σκηνές τους έχουν γυριστεί πάνω από ένα πιάτο φαγητού… Είναι αυτές που αν κάνουμε δίαιτα, απαγορεύεται να δούμε… Για να είμαστε αντικειμενικοί το φαγητό είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του πολιτισμού μας και αποτελεί πλέον τέχνη. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν τόσες εκπομπές μαγειρικής, συνεπώς πως θα μπορούσε ο κινηματογράφος να ξεφύγει από την gourmet τάση!

Δεν είναι έκπληξη λοιπόν ότι συγγραφείς και σεναριογράφοι “υφαίνουν” μαγικές ιστορίες για αυτό ή με αυτό ως κεντρικό άξονα. Διαλέξαμε λοιπόν μερικές από τις αγαπημένες μας ταινίες με θέμα το φαγητό.

Αν αποφασίσετε να τις δείτε, φροντίστε να έχετε φάει προηγουμένως καλά!

 

julie-julia1«Τζούλι και Τζούλια»
Ιστορία μίας γυναίκας που μέσα από το μαγείρεμα κατάφερε να βγει στην επιφάνεια από μια ζωή που ένιωθε ότι την πνίγει. Μια απογοητευμένη Νεοϋορκέζα κατάφερε σε ένα “μαγειρικό” ταξίδι να αναδημιουργήσει τις συνταγές της πρωτοποριακής chef, Τζούλια Τσάιλντ. Η ταινία βασίζεται στις ιστορίες δύο αληθινών γυναικών που μέσα από το φαγητό κατάφεραν να γίνουν ευτυχισμένες. Η πλοκή συνυφαίνει την ιστορία της Τζούλια στον κόσμο της μαγειρικής της σχόλης Cordon Bleu με τις προσπάθειες της Τζούλι Πάουελ να κάνει όλες τις συνταγές από το πρώτο βιβλίο της Τσάιλντ μέσα σε έναν χρόνο, καταγράφοντας την εμπειρία της στο blog της. Οι δύο ιστορίες είναι πολύ έξυπνα δεμένες, με τις δοκιμασίες και τα προβλήματα της κάθε εποχής.. Το εξαιρετικό καστ με τη Meryl Streep ( Julia ) και την Amy Adams ( Julie ) υποστηρίζεται από τον Stanley Tucci ( ως σύζυγος της Τζούλια ) και την έξυπνη πλοκή , που το κάνουν μία από τις πιο απολαυστικές ταινίες με θέμα το φαγητό.

 

images (2)“Ο Τσάρλυ και το Εργοστάσιο Σοκολάτας”
Αγαπώ τον Johnny Depp και τον Tim Burton, όταν λοιπόν βγήκε η ταινία φυσικά και έτρεξα να δω τι είχαν φτιάξει αυτή τη φορά! Την απόλαυσα, αλλά μετά ήθελα μισό κιλό σοκολάτα για να συνέλθω. «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» είναι εξαιρετικό, αλλά αν το δεις και δεν έχεις δίπλα σου ένα γλυκάκι κάτι σου λείπει. Το άλλο που θα σου συμβεί αφού τελειώσει η ταινία είναι να πιάσεις τον εαυτό σου να τραγουδά, κάποιο από τα τραγούδια των Oύμπα Λούμπα! Αλλά είναι γεμάτη και από μηνύματα του τι μπορεί να σου συμβεί αν καταναλώνεις γλύκα ανεξέλεγκτα!

 

images (4)Last Holiday
Βλέποντας αυτή την ταινία, σκέπτεσαι πόσο μοναδικά ο Gérard Depardieu ως σεφ ταιριάζει σε αυτόν τον ρόλο, σα να είναι το πραγματικό του επάγγελμα! Εξάλλου ποιά θα μπορούσε να αντισταθεί στην προφορά του, σε συνδυασμό με το μοναδικό του ταλέντο, όταν μάλιστα μαγειρεύει εξαιρετικά πιάτα! Το τοπίο είναι μαγευτικό καθώς το ξενοδοχείο που διαδραματίζεται είναι το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε στο Casino Royale. Το φαγητό είναι ο συνδετικός κρίκος σε όλη την πλοκή. Αλλά , μην παρασυρθείτε από τη μαγειρική, παρακολουθείστε και την υπόθεση…

 

 

 

images (7)«Chocolat»
Η σοκολάτα ταιριάζει παντού,και αυτό γίνεται ακόμα πιο κατανοητό βλέποντας τη συγκεκριμένη ταινία…Επίσης, νομίζω ότι δεν γίνεται να δεις το “Chocolat” και μετά να μην θέλεις να μπεις μέσα σε ένα ζαχαροπλαστείο και να τα δοκιμάσαει όλα! Επίσης να τονίσουμε ότι πρόκειται για τον απόλυτο συνδυασμό “σοκολάτας” και Johnny Depp.. θα συμφωνήσετε ότι είναι εκρηκτικός!
Κατά τη διάρκεια της ταινίας “ανακατεύονται” κρυμμένα πάθη, γλυκά, φαγητά, μυστήρια, μία μεταπολεμική γαλλική επαρχιακή πόλη και η μουσική του Depp αυτή των τσιγγάνων της εποχής… τόσο μοναδικά και υπέροχα! Από τον τίτλο καταλαβαίνετε ότι πρωταγωνίστρια είναι η σοκολάτα που “γλυκαίνει” τα πάθη και κάθε λογής όλεθρο που ακολουθεί….

Καλή σας απόλαυση….

You may also like