Ταλιατέλες με κοτόπουλο & ντομάτα

Η εβδομάδα ξεκινά ξανά και τόσο εσείς όσο και η οικογένεια χρειάζεται ένα νόστιμο πιάτο το μεσημέρι που να χαρίζει ενέργεια για τις επόμενες ημέρες. Υπάρχει καλύτερη ιδέα από ένα πιάτο με ζυμαρικά (που πάντα φτιάχνουν την διάθεση χάρη στους υδατάνθρακες που περιέχουν) και κοτόπουλο που αρέσει σε όλους; Πάμε να το φτιάξουμε!

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. στήθος από κοτόπουλο χωρίς δέρμα
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
1 κουταλάκι του καφέ (ή μια κουταλιά της σούπας ξερό)
φρέσκο εστραγκόν
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 μικρές ντομάτες
πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
αλάτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

    • Ανάβουμε το grill. Τοποθετούμε το στήθος του κοτόπουλου σε ένα επίπεδο σκεύος και το καλύπτουμε με το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το ξύσμα, το εστραγκόν, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το αλάτι και με ένα πινέλο, το αλείφουμε με λίγο από το λάδι. Το βάζουμε στο grill για περίπου 6 λεπτά.

39270-88456

  • Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τα υγρά τους, τις αλείφουμε με λίγο λάδι και τις τοποθετούμε, μαζί με το κοτόπουλο, στο grill. Ψήνουμε για άλλα 6-8 λεπτά έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν και το κοτόπουλο πάρει λίγο σκούρο χρώμα.
  • Στο μεταξύ βράζουμε τις ταλιατέλες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, τις σουρώνουμε, κρατάμε 150 ml από το νερό τους και τις ρίχνουμε πάλι πίσω στην κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε κύβους.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι με τις ταλιατέλες το κοτόπουλο, τις τομάτες, το νερό και τα υγρά από το σκεύος του grill. Ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

 

Καλή όρεξη!

Πηγή: www.athensvoice.gr

You may also like