Ταλιατέλες με σολομό & βότκα, από τη Νιόβη Αναζίκου

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. ζυμαρικά ταλιατέλες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
50 γρ. βούτυρο
100 ml βότκα
300 γρ. καπνιστό σολομό
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
250γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες

makaroniaΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Κόβουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια ή λωρίδες.Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το μισό σολομό, τα μανιτάρια, την πιπεριά και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με τη βότκα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ύστερα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το αλάτι. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και όταν γίνουν τα ρίχνουμε απευθείας μέσα στην σάλτσα και ανακατεύουμε.

Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο σολομό και αν θέλουμε με επιπλέον πιπέρι και μαϊντανό.

You may also like