Ταξιδέψτε στο διάστημα, πηγαίνοντας στο… Σύνταγμα!

space-wallpapers-1Η πλατεία Συντάγματος φιλοξενεί την περιοδεύουσα έκθεση της Ε.Ε. για το διάστημα, με βασικό σκοπό να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο οι διαστημικές δραστηριότητες και εφαρμογές έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών.
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να μάθουν, να περιεργαστούν και να αγγίξουν περισσότερες από 30.000 εφαρμογές βασισμένες σε διαστημικές τεχνολογίες και θα έχουν την ευκαιρία να συμβάλουν στη βελτιστοποίηση των μεταφορών, στην αύξηση της αποδοτικότητας στη γεωργία και την αλιεία, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ασφάλειας.

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους Έλληνες επισκέπτες να εξετάσουν το ευρύ φάσμα εφαρμογών που διατίθενται πλέον χάρη στα προγράμματα δορυφορικής πλοήγησης και γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα μπορούν να δουν αντίγραφα των δορυφόρων παρατήρησης της Γης και της δορυφορικής πλοήγησης, αλλά και μια διαδραστική υδρόγειο σφαίρα που οπτικοποιεί τις πληροφορίες που δέχονται.
Τέλος, θα μάθουν πώς η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί από τα ελεύθερα και ανοιχτά δεδομένα των ευρωπαϊκών διαστημικών προγραμμάτων και πώς ελληνικές επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα εξελίσσουν τη διαστημική επιστήμη και δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες που προέρχονται από τη διαστημική τεχνολογία.

Πληροφορίες: Πλατεία Συντάγματος, είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: εδώ

You may also like